MARKO ĐURIĆ: Srbija u Vašingtonu neće trpeti diktate
Marko Đurić izjavio da Srbija neće trpeti diktate i nepovoljna rešenja, Foto: Beta/Miloš Miškov

KONSTRUKTIVAN I OZBILJAN RAZGOVOR

MARKO ĐURIĆ: Srbija u Vašingtonu neće trpeti diktate

O mogućim "nametanjima" Amerike za konačno rešenje, Đurić kaže da srpska delegacija na tom sastanku neće trpeti diktate i nepovoljna rešenja, ali da će biti otvorena za konstruktivan i ozbiljan razgovor

Objavljeno:

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da će srpska delegacija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, na sastanku u Vašingtonu nastupiti odgovorno i sa željom da se ekonomska pitanja između Beograda i Prištine unaprede, ali da neće trpeti diktate i nepovoljan rešenja.

Đurić je kazao da će Srbija na razgovorima u Vašingtonu nastupiti sa svešću o značaju odnosa Srbije sa SAD i svešću o značaju prilike da administracija američkog predsednika Donalda Trampa otvara mogućnost da se odnosi između Beograd i Prištine reše kompromisno, kroz dijalog.

"Nastupićemo sa željom da se ekonomska pitanja unaprede na konkretan i opipljiv način. Želimo da stvorimo šansu za mlade u regionu da mogu da putuju bez granica i administrativnih prepreka", rekao je Đurić za TV Hepi.

O mogućim "nametanjima" Amerike za konačno rešenje, Đurić kaže da srpska delegacija na tom sastanku neće trpeti diktate i nepovoljna rešenja, ali da će biti otvorena za konstruktivan i ozbiljan razgovor.

"Na moguća nametanja ne treba ni da postavljate pitanje kako bi Srbija odgovorila. Oni koji hoće objektivno da sagledaju politiku države i predsednika, mislim da već unapred znaju odgovor", podvukao je Đurić.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.