NAJNOVIJE SAOPŠTENJE VLADE SRBIJE: Evo lepih vesti!
Vlada Srbije, Foto: Stefan Jokić

odlično

NAJNOVIJE SAOPŠTENJE VLADE SRBIJE: Evo lepih vesti!

Programom su obuhvaćeni hoteli u privatnom vlasništvu u 67 opština i gradova u Srbiji

Objavljeno:

Vlada Srbije usvojila je danas Program rasporeda korišćenja subvencija za podršku radu hotelske industrije Srbije zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom korona virusa, kojim je predviđena subvencija od 350 evra po individulnom ležaju.

Programom su obuhvaćeni hoteli u privatnom vlasništvu u 67 opština i gradova u Srbiji kojima će biti dodeljene subvencije u iznosu od po 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici, odnosno po svakoj sobi, u dinarskoj protivvrednosti, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima posle sednice vlade.

Hotelijeri gube pravo na korišćenje ovih subvencija ukoliko smanje broj zaposlenih za više od 10 odsto u periodu od 15. avgusta do 31. decembra 2020. godine.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objaviće javni poziv za podnošenje zahteva od 1. do 15. septembra 2020. godine, koji će biti objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji ministarstva: www.mtt.gov.rs.

Vlada Srbije odlučila je da usvoji program subvencija kako bi očuvala hotelijerstvo i zaposlene u tom sektoru, koji je tokom pandemije pretrpeo velike gubitke i time doveden na ivicu opstanka.

Na sednici je odlučeno da se formira Radna grupa za pripremu i organizovanje nagradne igre koja će biti održana 2020. godine sa ciljem podizanja svesti građana o važnosti borbe protiv sive ekonomije.

Prethodna nagradna igra "Uzmi račun i pobedi", organizovana sa istim ciljem, motivisala je veliki broj građana da u njoj učestvuje i dala rezultate na tom polju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.