Slobina ćerka zarobljena u Crnoj Gori: Marija Milošević ne sme ni da mrdne!
Foto: Profimedia

istekla joj dokumenta

Slobina ćerka zarobljena u Crnoj Gori: Marija Milošević ne sme ni da mrdne!

Miloševićevoj ćerki su istekla srpska dokumenta - lična karta i pasoš
Objavljeno: 08:34h

Mariji Milošević (50), ćerki bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića, istekla su lična dokumenta, pa ne može da mrdne izCrne Gore, prenosi „Alo!”.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Naime, Miloševićevoj ćerki su istekla srpska dokumenta - lična karta i pasoš, a crnogorsko državljanstvo joj ne daju jer se nalazi na poternici zbog pucnjave u vili „Mir“ od 1. aprila 2001. godine.

- Marija je tražila crnogorsko državljanstvo, ali ne može da ga dobije dok ne donese otpust iz srpskog. Međutim, u Beogradu ne može da dobije potrebnu dokumentaciju jer se protiv nje vodi novi proces zbog optužbi da je pucala u vili „Mir“ dok su hapsili njenog oca. Ona je sada, praktično, zatočena u Crnoj Gori u kojoj živi ilegalno. Ne sme nikud da mrdne, pošto bi bila uhapšena čim bi prešla granicu - kaže izvor.

foto: Profimedia

Pošto je proces za vilu „Mir“ opet na početku, Marija će, po svemu sudeći, još neko vreme biti čovek bez domovine. - Ona se nadala da će nakon prve presude, kojom je dobila uslovnu osudu, moći da dođe u Srbiju po dokumenta, ali se sve izjalovilo kada su advokati uložili žalbe i proces vratili na početak. Marija se tada mnogo nervirala, ali nije izgubila nadu da će dobiti crnogorsko državljanstvo - objašnjava izvor „Alo!” muke Slobine ćerke.

Čeda o Slobinom hapšenju: Tražio je da se oprosti od kćerke Marije, pa joj oprao kosu! (FOTO)

Marija već 15 godina živi u Crnoj Gori i formalno ne može da dobije tamošnje državljanstvo dok se ne ispiše iz srpskog. Zbog pucnjave u vili „Mir“ krajem septembra 2002. godine, bila je osuđena na osam meseci zatvora, uslovno na dve godine. Međutim, njen advokat se žalio i sud je uvažio žalbu i ukinuo presudu. Sredinom novembra 2004. godine počelo je ponovljeno suđenje, ali Marija Milošević se nije odazvala na pozive.

Stigla su lekarska opravdanja da je bolesna, a neki pozivi su i vraćeni sa naznakom da nije pronađena na prijavljenoj adresi u Podgorici. Njeni advokati su se stalno pozivali na tvrdnju da im je branjenica ozbiljno bolesna, a 19. oktobra 2005. odlučeno je da ona bude privedena na sledeći glavni pretres, ali to se još nije desilo. Poternica za njom je raspisana krajem maja 2006. godine jer se nije odazvala ni na jedan sudski poziv.

U međuvremenu, zastarelo je krivično delo neovlašćenog posedovanja oružja, za koje je takođe bila optužena. U ovom trenutku protiv nje se vodi postupak za izazivanje opšte opasnosti. Tokom hapšenja njenog oca istrčala je iz vile „Mir“ na Dedinju i pucala u vazduh iz pištolja “mort ameriken alps” kalibra 22 LR, za koji nije imala dozvolu.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.