U PIROTU FORMIRAN LOKALNI PARLAMENT: Većina odbornika iz redova Srpske napredne stranke!
U konstruktivnoj atmosferi, na konstitutivnoj sednici Grada Pirota, koja je trajala svega 90-tak minuta, većinom glasova izabrani su svi organi lokalnog parlamenta, Foto: Printskrin/facebook

SEDNICA JE U DOMU KULTURE

U PIROTU FORMIRAN LOKALNI PARLAMENT: Većina odbornika iz redova Srpske napredne stranke!

Vasić kaže da je čast, zadovoljstvo ali i velika obaveza za njega to što je peti put izabran za gradonačelnik Pirota

Objavljeno:

U novoformiranom lokalnom parlamentu u Pirotu, većinu će imati Srpska napredna stranka. U vlasti će participirati još pet stranaka. Umesto u zgradi Gradske uprave, sednica je održana u Domu kulture.

U konstruktivnoj atmosferi, na konstitutivnoj sednici Grada Pirota, koja je trajala svega 90-tak minuta, većinom glasova izabrani su svi organi lokalnog parlamenta. Novi-stari gradonačelnik Vladan Vasić, na toj poziciji je od 2003. godine.

Vasić kaže da je čast, zadovoljstvo ali i velika obaveza za njega to što je peti put izabran za gradonačelnik Pirota.

- Nadam se da ću sa novim saradnicima nastaviti put napretka. Nesporno mogu da kažem da smo zaista učinili da Pirot u poslednjih 15-tak godina i više, dosta napreduje - ističe gradonačelnik.

Lokalni parlament činiće odbornici Srpske napredne stranke sa 36 od ukupno 56 mandata, a svoje predstavnike imaće još pet stranaka: "Najbolje za Pirot" - 7, SPS - 6, Pokret "Rođeni za Pirot" - 4, POKS - 2 i Srpska desnica - jednog odbornika.

foto: Printskrin/facebook

Dragana Tončić, šef odborničke grupe SNS- a napominje da imaju obavezu prema glasačima da nastave tamo gde se stalo.

- Takođe se radujem i dobroj i konstruktivnoj opoziciji. Svaki njihov predlog koji bude u službi građana i građanki našeg grada, naravno, biće i usvojen - kaže Tončićeva.

Doktor Žarko Todorović iz pokreta "Najbolje za Pirot" kaže da će raditi samo u interesu Pirota i Piroćanaca.

- Ako budemo smatrali da su neke stvari dobre za Pirot i Piroćance, daćemo podršku u svakom slučaju - naglasio je Todorović.

I u ostale tri opštine Pirotskog okruga - Babušnici, Beloj Palanci i Dimitrovgradu održane su konstitututivne sednice lokalnih skupština u kojima takođe, Srpska napredna stranka ima najviše odborničkih mandata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.