ON JE ISKUSNI POLITIČAR, MORAĆE DA USKLADI SVOJE STAVOVE, GOVORIO JE DA SU SRBI ZLOČINCI: Dačić o Bajdenu!
Ivica Dačić, Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

da promeni stav

ON JE ISKUSNI POLITIČAR, MORAĆE DA USKLADI SVOJE STAVOVE, GOVORIO JE DA SU SRBI ZLOČINCI: Dačić o Bajdenu!

Dačić je podsetio da je Bajden ranije govorio da su Srbi zločinci, da je Srbija kriva za sve što se desilo na prostoru bivše Jugoslavije i da podržava Alabance na Kosovu...

Objavljeno: 13:33h

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da za Srbiju ne bi bila bolja opcija koju predstavlja Džo Bajden nego što je ova sad, ali je poručio da se naša zemlja ne meša u unutrašnje stvari SAD.

Dačić je na TV Hepi tako odgovorio na pitanje da li bi u slučaju pobede Džo Bajdena pozicija Srbije bila lošija.

"I u slučaju da pobedi Bajden, on je iskusan političar i bez obzira na sve što je pričao ranije i on će morati da na neki način uskladi svoje stavove sa interesima SAD i mora da računa sa poboljšanom međunarodnom pozicijom Srbije, kao i sa time da neće moći da se bilo šta rešava bez Srbije", rekao je Dačić.

Dačić je podsetio da je Bajden ranije govorio da su Srbi zločinci, da je Srbija kriva za sve što se desilo na prostoru bivše Jugoslavije i da podržava Alabance na Kosovu.

"Zato sigurno za nas ne bi bila bolja ta opcija nego što je ova sad, ali mi se ne mešamo u unutrašnje stvari SAD, mada se velike sile mešaju u naše unutrašnje stvari. Svi vole da daju izjave o našim unutrašnjim pitanjima, a kada vi kažete o njihovim oni se bune", rekao je Dačić.

Kako kaže, Srbi koji tamo žive i imaju pravo glasa svesni su ko je šta govorio u prošlosti i to ih je i opredeljivalo da na prošlim izborima glasovi idu ka Donaldu Trampu.

On je dodao da se situcija promenila kada je reč o položaju Srbije i da pre 10 godina nekom ko ide u Ameriku sigurno ne bi govorili da će da se razgovara o rešenju pitanja Kosova nego da će da se vrši pritisak da se prizna Kosovo.

"Promenila se ta situacija za ovih osam godina. Mi smo učvrstili međunarodnu poziciju, a smanjio se i broj zemalja koje priznaju Kosovo. Bez srbija nema rešenja", poručio je Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.