PREDSEDNIK O KOSOVU: O Dečanima ćemo pričati u Briselu, borićemo se svim diplomatskim sredstvima!
Aleksandar Vučić, Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC, Profimedia

važno

PREDSEDNIK O KOSOVU: O Dečanima ćemo pričati u Briselu, borićemo se svim diplomatskim sredstvima!

On je istakao da nema problem da o tome razgovara sa bilo kim, ukoliko neko misli da bi on mogao da pomogne

Objavljeno: 13:24h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će na pregovorima Beograda i Prištine u Briselu pokrenuti pitanje izgradnje puta u zaštićenoj zoni Visoki Dečani, kao i da ne zna da li će to biti tema tokom sastanka u Beloj kući.

Vučić je novinarima u Beogradu, upitan da li se o gradnji u zaštićenoj zoni Visoki Dečani čuo sa igumanom Savom Janjićem i da li će to pitanje biti tema razgovora u Beloj kući, koji bi trebalo da budu održani 2. septembra, Vučić je rekao da je o Dečanima razgovarao sa Markom Djurićem i drugim predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju i da je Beograd u skladu sa tim preuzimao određene korake.

"Nastavićemo to da radimo. Mi možemo političkim i diplomatskim sredstvima da se borimo za Pećku patrijaršiju, Dečane, Gračanicu, čak i za Banjsku na severu KiM, koju smo velikim delom obnovili i uložili ogromna finansijska sredstva", rekao je Vučić.

On je istakao da nema problem da o tome razgovara sa bilo kim, ukoliko neko misli da bi on mogao da pomogne.

"Ja ću svakako tu temu otvoriti u Briselu, jer, to je jedna od stvari o kojoj se mora govoriti u Briselu. A ne znam da li će se o tome govoriti u Vašingtonu", rekao je Vučić.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.