NISMO MI KLIKERI DA NAS NEKO POMERA KAKO HOĆE, TRAŽIMO POŠTOVANJE! Vučić o Vašingtonu!
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

rekao šta misli

NISMO MI KLIKERI DA NAS NEKO POMERA KAKO HOĆE, TRAŽIMO POŠTOVANJE! Vučić o Vašingtonu!

"Samo malo poštovanja tražimo za sebe", napomenuo je Vučić

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Specijalizovana veća razmatrati optužnice bivših pripadnika tzv. OVK 24. avgusta, a da se Srbija suočavala sa nekim stvarima koje nije mogla da prihvati, o čemu će javnost biti obaveštena posle sastanka u Vašingtonu.

"Nismo mi klikeri da nas neko pomera kako hoće iako smo mali, a Amerika velika", rekao je Vučić danas novinarima u Batajnici na pitanje novinara da za tri dana ističe rok da Specijalizovana veća odbace ili potvrde optužnice tužilaštva za zločine OVK i da li je međunarodna zajednica spremna da se suoči sa tim zločinima.

"Samo malo poštovanja tražimo za sebe", napomenuo je Vučić.

Povodom 22 godine od nestanka srpskih novinara sa KiM Djure Slavuja i Ranka Peranića, koje još nije rasvetljeno, Vučić je rekao da mi ne možemo ništa da uradimo, a "kosovskoj strani ne pada napamet da otkriju gde leže", jer je teško da su posle toliko godina živi, a da se ništa nije znalo.

"Mi smo spremni da otvorimo sve arhive, rekli smo to u Briselu, i da ćemo kopati u Batajnici, ali i da na KIM bude iskopano u roku od 24 sata, ali nisu pristali na to. To je bila fer i poštena ponuda, ali Hoti je počeo da galami i to je bio tužan završetak", kazao je Vučić.

On je podsetio da je, kada su oteti novinari, posetio porodicu Ranka Peranića u Bresju, gde su Srbi u to vreme bili većina, kao i u Kosovu Polju, i drugim okolnim mestima, gde smo, kaže, za razliku od danas imali i organe vlasti.

"Tada ste mogli da vidite sve probleme sa kojima se suočavala država", kaže i ddoaje da je video i tragediju koja je zadesila suprugu Snezanu i dete Peranića, zbog čega se tužno osećao, ali ništa nije moglo da se učini.

Na pitanje da prokomentariše pisanje prištinskih medija i tumačenje njihovih političara da bi kompromisno rešenje koje predlaže Vučić značilo razmenu teritorija tako što bi se Leposavić i još 17 sela razmenilo za tzv. Preševsku dolinu, Vučić je uzvratio pitanjem: "Da li su to sami smislili ili im je neko pomogao".

(Espreso.co.rs/ Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.