SADA I ZVANIČNO: Vlast u Trsteniku formiraju SNS i SPS - JS!
Trstenik, Foto: Youtube printscreen

odlučeno

SADA I ZVANIČNO: Vlast u Trsteniku formiraju SNS i SPS - JS!

Atanasković je ovu dužnost obavljao i u prethodnom, četvorogodišnjem mandatu

Objavljeno:

Kandidat Srpske napredne stranke (SNS) Gerasim Atanasković ponovo je izabran na funkciju predsednika Skupštine opštine Trstenik, na današnjoj konstitutivnoj sednici. Atanasković je ovu dužnost obavljao i u prethodnom, četvorogodišnjem mandatu, a od 49 odbornika u sazivu Skupštine opštine Trstenik za njega je glasalo 35 odbornika iz redova SNS i Socijalističke partije Srbije (SPS).

Za zamenika predsednika skupštine izabran je Zoran Miljković, takodje na predlog SNS.

Na izborima održanim 21. juna lista SNS-a "Aleksandar Vučić – za našu decu" osvojila je 31 mandat, zatim grupa gradjana "Mario Spasić – uvek za svoj rodni kraj" sedam, lista "Časno i pošteno za Opštinu Trstenik dr Radovan Popović" pet, SPS – JS četiri i GG Zinat dva odbornička mandata.

Mario Spasić je najavio da će njegova odbornička grupa biti "i vlast i opozicija" dok je Aleksandar Kandić iz Grupe gradjana "Zainat" kazao da će biti opozicija.

Po rečima Radovana Popovića "POKS će u narednom periodu biti u opoziciji". U prethodne četiri godine predstavnici ove političke stranke bili su deo vladajuće koalicije.

Rezultati glasanja za predsednika skupštine kao i najave predstavnika poslaničkih grupa ukazuju da će izvršnu vlast u Trsteniku formirati SNS i koalicija SPS - Jedinstvena Srbija.

Prva radna sednica Skupštine opštine Trstenik, na kojoj će biti izabrani predsednik opštine i njegov zamenik, kao i članovi Opštinskog veća, zakazana je, po hitnom postupku, za danas u 13 sati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.