NARKO KOKOŠI IZ MOROVIĆA, REAKCIJA RUSKE DRŽAVE, A DANAS ŽESTOK FEJK NJUZ: Svi ekscesi Marinike Tepić na 1 mestu
Marinika Tepić, Foto: Natalija Atanacković/Društvene mreže

NOVI BLAM

NARKO KOKOŠI IZ MOROVIĆA, REAKCIJA RUSKE DRŽAVE, A DANAS ŽESTOK FEJK NJUZ: Svi ekscesi Marinike Tepić na 1 mestu

Potpredsednica SSP je imala više ovakvih trenutaka u karijeri, podsećamo vas na njih

Objavljeno: 17:24h

Marinika Tepić, prva saradnica Dragana Đilasa i najaktivniji funkcioner SSP, danas je doživela krajnje neprijatnu situaciju na konferenciji za štampu koju je sama sazvala, pošto je za veoma kratko vreme iznela dve tvrdnje koje su u potpunoj kontradikciji, i to nikome nije promaklo.

Da podsetimo, pošto je prethodnih nedelja iznela niz optužbi na račun Adria Media Grupe, Kurira i Telekoma, ona je sada ustvrdila da je vlasnik Adria Media Grupe i Kurira Igor Žeželj vršio pritisak na nju, i to tako što je "pokušao da stupi u kontakt s njom preko posrednika koji je pozvao njenog supruga".

Na današnjoj konferenciji za štampu novinarka Kurira joj je predočila da njene reči ne odgovaraju istini, a Marinika je u tom momentu potpuno promenila priču, pa je sada rekla da joj je Žeželj lično uputio poziv.

- Evo ja kažem da je zvao, kažem da je zvao odmah posle napada Draška Markovića (izvršnog direktora za ljudske resurse u Telekomu). Zvao je mog supruga dok smo bili zajedno u kući i tražio je moj kontakt, odnosno odobrenje da se moj broj telefona njemu da. Možemo i da se suočimo, nije nikakav problem - rekla je juče Tepićeva.

Na molbu novinara Kurira da sada objasni da li je zvao posrednik ili lično Žeželj, kako kasnije tvrdi, ona je nervozno krenula sa napadima.

- Dakle, ja sam jasno rekla i tada i sada ko je zvao i na koji način - rekla je Tepić, ali je uporno odbijala da odgovori ko je navodni posrednik kojeg pominje.

17. avgust 2020.

- Jedan poznanik je pozvao mog supruga i pitao može li vlasniku Kurira Igoru Žeželju da da moj broj telefona, jer želi da me kontaktira - rekla je Tepićeva.

19. avgust 2020.

- Evo ja kažem da je zvao, (Igor Žeželj) kažem da je zvao odmah posle napada Draška Markovića, (izvršnog direktora za ljudske resurse u Telekomu). Zvao je mog supruga dok smo bili zajedno u kući i tražio je moj kontakt, odnosno odobrenje da se moj broj telefona njemu da. Možemo i da se suočimo nije nikakav problem.

Ovo nije prvi put da je Tepićka nešto izjavila, pa je zaćutala, pošto se pokazalo da njene reči ne odgovaraju istini.

Ona je u aprilu ove godine tvrdila da je "skoro 1.000 radnika MUP-a zaraženo i samoizolovano, što je ubrzo demantovano iz MUP-a: prema zvaničnim podacima, u tom trenutku su samo 42 pripadnika MUP bila zaražena koronavirusom.

U januaru ove godine Marinika Tepić je ustvrdila da se na farmi Vojne ustanove Morović pored Šida nalazi najveća državna plantaža narkotika.

Pošto je iz više, državnih, ali i opozicionih izvora, potvrđeno da je jedina trava u Moroviću ona koju čupkaju kokoške sa farme koja se tamo nalazi, Tepićka je nekoliko puta najavljivala da će "izneti dokaze" o navodnom zasadu marihuane, ali je vremenom potpuno odustala od ove priče.

foto: Društvene mreže

Nekoliko meseci pre toga, Marinika Tepić je, kačeći navodni prilog ruske televizije Raša tudej, tvrdila kako su u krijumčarenje oružja Islamskoj državi umešani ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i njegov otac Branko.

Nekoliko dana je potrajala buka na društvenim mrežama oko ovoga, a onda se oglasilo i samo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, i saopštilo je da je video-klip koji je objavljen na društvenim mrežama u Srbiji kao prilog televizije Raša tudej (Russia Today) o navodnoj umešanosti oca ministra unutrašnih poslova Nebojše Stefanovića u trgovinu oružjem - montiran i lažan.

- U izveštaju RT uopšte se ne pominju srpski političari - naglašava se u saopštenju objavljenom na sajtu ruskog ministarstva i navodi da je lažni prilog napravljen tako što je na originalni video-snimak RT namontirana fotografija Stefanovićeve porodice.

- Na društvenim mrežama u Srbiji 20. oktobra objavljen je jedan video-klip kao prilog televizije RT. Autori snimka optužili su ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića za prikrivanje umešanosti njegovog oca u krijumčarenje oružja direktno ekstremistima Islamske države - podseća rusko Ministarstvo.

foto: RT

- U srpskim društvenim medijima prikazan je video klip koji je predstavljen kao izveštaj „Raša tudej“, a u kojem su dodati titlovi na srpskom u kojima se optužili su potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojšu Stefanovića da je prikrio da mu otac učestvuje u švercu oružja direktno militantima ISIS-a. Tehnika izrade ove laži vrlo je primitivna. Fotografija porodice Stefanović umetnuta je na pravi video-snimak, koji govori potpuno drugačiju priču i koji ni u jednom momentu ne spominje srpske političare - navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.

Početkom 2018. godine, ova bliska saradnica Nenada Čanka, Saše Jankovića, Zorana Živkovića, a sada Dragana Đilasa, je na svom Tviter nalogu podelila tekst prištinskog portala „Gazeta ekspres“ uz komentar: „Srpska paravojna jedinica ‘Vukovi‘ na KiM?“, implicitno sugerišući da se sprema haos na Kosovu u režiji Srba. Međutim, ključni "dokaz" uz ovu priču je, kasnije se ispostavilo - fotografija iz megapopularne video-igrice Fortnite.

foto: Društvene mreže

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.