SASTALI SE: Vučić razgovarao sa Dačićem o sastancima u SAD i Briselu!
Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO)

konsultacije

SASTALI SE: Vučić razgovarao sa Dačićem o sastancima u SAD i Briselu!

Vučić je ranije najavio da će teme sastanka u Vašingtonu biti ekonomske, što je važno za Srbiju

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem o predstojećim susretima u Vašingtonu i Briselu.

Predsednik Srbije potvrdio je učešće Beograda na sastanku u Beloj kući, na poziv specijalnog izaslanika Donalda Trampa za dijalog Ričarda Grenela, 2. septembra, na koji su pozvani i predstavnici Prištine.

Pet dana kasnije, u Briselu bi trebalo da bude nastavljen dijaloga, pod posredovanjem EU.

"Razgovor sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem o predstojećim susretima u Vašingtonu i Briselu", navedeno je na instagram profilu "Budućnostsrbijeav" uz fotografije sastanka.

Vučić je ranije najavio da će teme sastanka u Vašingtonu biti ekonomske, što je važno za Srbiju.

Predsednik je najavio da će na sastanku u Briselu tražiti da se ispuni dogovoreno iz 2013. godine, a to je Zajednica srpskih opština, a u međuvremenu je za taj sastanak najavio i pitanje Dečana.

"Ono što mene brine je da mi ne razgovaramo o stvarnim i suštinskim problemima, već se gleda kako da izbacimo neki papir. Zato će srpska strana tražiti od 7. septembra, kada verujem da je nastavak dijaloga, a ja će predstavljati Srbiju tamo, tražiću ispunjenje ugovora iz 2013. godine o formiranje ZSO , koje je potpisano pod okriljem EU", rekao je Vučić nedavno.

On je naglasio da Beograd očekuje konkretan potez, a ne štancovanje papira i kada to budu videli videće kako će nastaviti dalje.

"Iz dijaloga nećemo da izlazimo, ali hoćemo stvarni dijalog, a ne dijalog u kome će svakoga dana da nam govore kako treba samo da ih priznamo", naveo je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.