Vučić: Skupština će glasati o Vladi do 11. avgusta
Foto: Fonet / Aleksandar Levajković

konferencija za novinare

Vučić: Skupština će glasati o Vladi do 11. avgusta

- Srbija nije provocirala, samo je zauzela poziciju da nije saglasina sa potezima koji se tiču Branimira Glavaša, Mire Barešića i Alojzija Stepinca - rekao je Vučić
Objavljeno: 19:30h

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić izjavio je, na konferenciji za novinare, da je u ime Vlade Srbije uputio pismo predsedniku Evropske komisije Žan Klod Junkeru, visokoj predstavnici Federiki Mogerini, komesaru Johanesu Hanu, predsedniku EP Martinu Šulcu, u kojem sam ukazao na situaciju u regionu i neophodnost očuvanja mira i političke stabilnosti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U pismu evropskim funkcionerima, on je "ukazao na ogoljenu antisrpsku politiku koja se vodi, pre svega, u Hrvatskoj". Vučić je rekao da su u pismu faktografski navedeni događaji koji negativno utiču na očuvanje mira i političke stabilnosti u regionu.

foto: Espreso.co.rs

Kao takve Vučić je naveo podizanja spomenika "istaknutim teroristima, pravosnažno osuđenim u zemljama EU", rehabilitacije i ukidanja presude zločincima iz Drugog svetskog rata i poslednjih ratova, kao i to da lica koja su osuđena u Srbiji, a koja su ustupljena na izdržavanje kazne u Hrvatskoj ne izdržavaju već se "brčkaju na moru".

- Srbija nije provocirala, samo je zauzela poziciju da se nije saglasila sa potezima koji se tiču Branimira Glavaša, Mire Barešića i Alojzija Stepinca i uputila proteste tim povodom - rekao je Vučić, dodavši da je situacija u regionu veoma komplikovana, ali će Srbija uraditi sve da bi se očuvala stabilnost.

- Naš cilj jeste stabilizacija, ali ne možete da tražite da Srbija ćuti! - istakao je on.

foto: Fonet / Aleksandar Levajković

Govoreći o formiranju nove Vlade Srbije, Vučić je rekao da će, u roku 10 dana, tačnije do 11. avgusta, biti održana sednica Skupštine Srbije na kojoj će biti birana vlada.

- Ekspoze nije sasvim gotov, ali veći deo jeste. Mi sada imamo slatke muke, jer moramo da skratimo 450 strana. Što se tiče personalnih rešenja ja sam dobio saglasnost od predsedništva stranke da će u petak ili subotu biti održana nova sednica o personalnom izboru. I onda idemo u Skupštinu i sledi izbor vlade - rekao je mandatar.

Govoreći o finansijama, Vučić je reako da je Srbija, u periodu od januara do poslednjeg dana jula, ostvarila suficit u bužetu od 22 milijarde dinara.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.