IZABRANA SKUPŠTINA OPŠTINE STARI GRAD: Predsednika iz Šapićevog SPAS-a podržali SNS, SPS i Metla!
Konstitutivna sednica Skupštine Gradske opštine Stari grad, Foto: Tanjug

odlučeno

IZABRANA SKUPŠTINA OPŠTINE STARI GRAD: Predsednika iz Šapićevog SPAS-a podržali SNS, SPS i Metla!

Za predsednika Skupštine Gradske opštine Stari grad izabran je ekonomista Dušan Petrić, sa izborne liste Aleksandar Šapić – Pobeda za Stari grad

Objavljeno:

Konstitutivna sednica Skupštine Gradske opštine Stari grad održana je danas u prisustvu 54 od ukupno 56 odbornika, koliko broji njen pun saziv. Sednicu je otvorila najstarija odbornica starogradske skupštine u novom sazivu Milica Vulić.

Prva tačka dnevnog reda bila je potvrđivanje mandata odbornika, koji predstavljaju pet odborničkih lista: Aleksandar Vučić – Za našu decu (27), Ivica Dačić – „Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“ (6), Aleksandar Šapić – Pobeda za Stzari grad (5), METLA 2020 - Miloš Jovanović - Demokratska stranka Srbije (4), SRCE GRADA – Pokret slobodnih građana i nestranačkih komšijskih inicijativa za očuvanje Starog Grada (5), ČUVAMO STARI GRAD - UJEDINjENA OPOZICIJA - Čuvari Starog grada, Nova stranka, Ujedinjena demokratska Srbija, Građanski demokratski forum, Demokratski blok (9).

foto: Tanjug

Za sekretara Skupštine Gradske opštine Stari grad većinom glasova izabran je Krsto Blagojević, diplomirani pravnik, a za njegovog zamenika Mihajlo Jeftić, diplomirani pravnik iz Beograda.

U nastavku rada konstitutivne sednice Skupštine Gradske opštine Stari grad izabrana je Administrativna komisija Skupštine gradske opštine Stari grad. Predsednica ove komisije je Snežana Radošević a članovi su: Mirjana Perović, Sofija Delić, Bojana Mitrović, Emilijan Gerasimovski, Ljubica Pešić i Nikola Rodić.

foto: Tanjug

U nastavku sednice, većinom glasova odbornika, obrazovana je i Izborna komisija Gradske opštine Stari grad u stalnom sastavu, sa četvorogodišnjim mandatom.

Za novog predsednika Skupštine opštine izabran Dušan Petrić sa liste "Aleksandar Šapić - pobeda za Stari grad", kojem su podršku glasovima, osim njegove, dale i liste oko SNS, SPS i "Metle".

Za njegovog zamenika izabrana je Nevena Dodić sa liste SNS.

Novi saziv lokalne supštine ima ukupno 56 odbornika, sa šest izbornih lista.

U skupštinskim klupama na Starom gradu, između ostaloh, sedeće i Oliver Mandić i bivši košarkaš Goran Grbović, obojica sa liste SNS, kao i glumac Ljubivoje Tadić, koji je odbornik opozicione liste "Čuvamo Stari grad".

Naviše mandata (27 mandata) ima lista oko SNS, potom lista "Čuvamo Stari grad - Ujedinjena opozicija" (devet), zatim SPS-JS (šest) mandata, dok su po pet mandata dobile liste SPAS i "Srce grada - PSG i nestranačkih komšijskih inicijativa za očuvanje Starog grada".

foto: Tanjug

Lista "Metla 2020" ima ima četiri mandata.

Novoizabrani predsednik Skupštine opštine Dušan Petrić rekao je da će saradnja u novom sazivu opštinskog parlamenta biti plodonosna i pre svega usmerena ka rešavanju problema u cilju boljeg života građana.

Odbornik SNS Radoslav Marjanović naveo je da su izborom predsednika Skupštine opštine Stari grad, koji ne dolazi iz redova SNS, želeli da pokažu želju za dijalogom i argumentovanom debatom u novom sazivu parlamenta.

Takođe, istakao je da liste koje su podržale izbor predsednika Skupštine opštine i njegovu zamenicu, nisu potpisale nikakav koalcioni sporazum, ali i da na osnovu današnjeg glasanja moglo bi se naslutiti kako će izgledati opštinska većina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.