Beži, ali u budućnost! 10 najpoznatijih citata Zorana Đinđića (FOTO)
Foto: Fonet

danas bi napunio 64

Beži, ali u budućnost! 10 najpoznatijih citata Zorana Đinđića (FOTO)

Premijer koji je ubijen u atentatu ispred sedišta Vlade 12. marta 2003. godine rođen je na današnji dan
Objavljeno: 10:41h

Na današnji dan, 1. avgusta 1952. godine, rođen je premijer Srbije i predsednik Demokratske stranke dr Zoran Đinđić, koji je ubijen u atentatu ispred Vlade Srbije, 12. marta 2003.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Za vreme njegovog mandata otpočeo je proces demokratizacije društva i korenitih ekonomskih i socijalnih reformi.

Važio je za velikog govornika, a atentat na njega doveo je do vanrednog stanja u Srbiji i policijske akcije „Sablja“ tokom koje je uhapšeno 11.665 osoba povezanih sa organizovanim kriminalom.

Njegovi citati pokazuju da nije znao samo kako nešto da kaže, već i šta govori.

Ovo je 10 njegovih najpoznatijih citata:

1. Kada ne zveči - zapni!

- Srbija nema dovoljno novca i to će biti slućaj najmanje nekoliko narednih godina, a verovatno i kasnije. Ovaj nedostatak može se ublažiti samo višestrukim povećanjem uloge drugih faktora, kao što su lična energija, znanje, organizacija, brzina reagovanja. Jedini odgovor na manjak energije jeste – ubrzano kruženje energije.

2. Preseci prosek

- Treba nam velika ideja i velika vizija, nešto što nas vodi napred, nešto što je veće od „business as usual“, veće od računica, od privrede, koja je za mene najvažnija stvar.

3. Probudi se - u svakom smislu

- Da bi promene uspele, većina članova društva koje je ušlo u promene mora da se svakoga jutra buditi sa osećanjem izuzetnog istorijskog trenutka, s osećajem nečeg velikog i vanrednog.

4. Okači okove o klin

- Velikih promena nema bez velikih napora. Velikih promena nema bez novih pravila, kreativnosti i odlučnosti. Velike promene se ne događaju same po sebi, evolutivno, prerastanjem jednog sistema u drugi. One se događaju diskontinuitetom, lomljenjem okova i uspostavljanjem novih odnosa.

Kako je pao zemunski klan? Britanska služba MI6 hapsila je Đinđićeve ubice!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.