SRBIJA NIJE U POZICIJI DA ODBIJA RAZGOVORE! Vučić o sastanku u Beloj kući
Aleksandar Vučić, Foto: printscreen RTV Pink

objasnio

SRBIJA NIJE U POZICIJI DA ODBIJA RAZGOVORE! Vučić o sastanku u Beloj kući

Rekao je da će tema sastanka biti ekonomija, a da su to dobre i važne teme za Srbiju

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas posle najave skorašnjeg sastanka lidera Srbije i Kosova u Beloj kući da Srbija nije u poziciji da odbija razgovore.Lideri Srbije i Kosova sastaće se 2. septembra u Beloj kući da pregovaraju, saopštio je ranije danas specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel.

"Zašto je Grenel upotrebio termin 'pregovori', to je pitanje za njega. Sami Amerikanci kažu da podržavaju pregovore preko Evropske unije. Suviše smo mali, a i nemamo interese da se u to mešamo", kazao je Vučić za TV Pink.

Rekao je da će tema sastanka biti ekonomija, a da su to dobre i važne teme za Srbiju.

"To je potvrdio čak i (premijer Kosova) Avdulah Hoti i on će da kaže da je to sastanak dve nezavisne države, a tako je i to iz ugla Sjedinjenih Američkih Država", dodao je Vučić U Beloj kući u Vašingtonu je 27. juna trebalo da se sastanu predsednik Kosova Hašim Tači i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uz posredstvo Grenela.

Tači je odlazak u Vašington otkazao posle objavljivanja predloga optužnice protiv njega. Hoti je tada potvrdio da će ga zameniti, ali je zatim promenio odluku.

Grenel je tada odložio sastanak.

"Hvala, predsedniče vlade Hoti. Razumemo vašu odluku i nadamo se skorom zakazivanju novog sastanka", napisao je tada izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa.

Dijalog Beograda i Prištine obnovljen je u julu, posle 20 meseci zastoja.

Predsednik Srbije i kosovski premijer Avdulah Hoti sastali su se u Briselu 16. jula, uz posredstvo specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.