VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA SAVSKOM TRGU: 32 hiljade kvadrata, 300 stabala i noćno osvetljenje (FOTO)
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

obraćanje

VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA SAVSKOM TRGU: 32 hiljade kvadrata, 300 stabala i noćno osvetljenje (FOTO)

Lokomotiva legendarnog Plavog voza pomerena je znatno bliže ulazu u zgradu bivše Glavne železničke stanice, odnosno budući Muzej Nikole Tesle

Objavljeno: 13:49h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je obišao radove na Savskom trgu u okviru projekta Beograd na vodi.

foto: Tanjug

Deo radova na trgu je već gotovo: spoljašnost zgrade bivše Glavne železnicke stanice je u novom ruhu, tramvaji saobraćaju na pravcu Nemanjina - Karađorđeva, a obrisi modernog trga, za koji kažu da će biti novi centar prestonice.

foto: Tanjug

Centralni deo trga, kako je najavljivano, zauzimaće 23 metara visok spomenik posvecen Stefanu Nemanji, najviše takvo obeležje u prestonici, pešacima će pripasti centralni deo trga, dok će saobraćaj, automobilski i tramvajski biti izmešten na obode trga.

- Nisam znao da je ovo najveći trg u Beogradu, čeka nas velepni trg, verujem da ćemo sve ovo uspeti da završimo za dva-tri meseca, pa da sve ovo zasija pred Novu godinu... A oni kojima se ne sviđa spoemnik Stefanu Nemanji mislim da smo dužni osnivaču srpske države - rekao je Vučić dodajući da je prosto neverovatno koliko smo nemarni bili i da dosad nismo imali spomenik posvećen njemu. On je dodao da mu je drago što je ovde danas došao da vidi kako se ruglo pretvara u lepotu.

O novoj vladi

- Sledeće nedelje, u drugom delu nedelje, očekujem sednicu Predsedništva pa onda i Glavnog odbora pa ćemo videti... Vlada kakvu ja želim jeste borbena, moderna, proevropska i sa više žena u njoj nego danas... I mlađu i energičniju, ljude koji hoće da trče po Srbiji, da se bore a ne da dobiju rotaciju, sekretaricu i šofera - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje Kurir televizije.

foto: Tanjug

Lokomotiva legendarnog Plavog voza pomerena je znatno bliže ulazu u zgradu bivše Glavne železničke stanice, odnosno budući Muzej Nikole Tesle.

1 / 6 Foto: Tanjug

Sa predsednikom, radove su obišli i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičic, gradski urbanista Marko Stojičić i generalni seketar predsednika Nikola Selaković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.