SITUACIJA S VIRUSOM JE STABILNA, ALI JOŠ NIJE KRAJ: Vučević o epidemiološkoj slici u Novom Sadu!
Miloš Vučević, Foto: Nemanja Nikolić

OGLASIO SE

SITUACIJA S VIRUSOM JE STABILNA, ALI JOŠ NIJE KRAJ: Vučević o epidemiološkoj slici u Novom Sadu!

Dodaje da nije realno da bazeni ostanu otvoreni, mada Štrand funkcioniše jer ima kapacitete i infrastrukturu da primi veći broj ljudi

Objavljeno: 11:25h

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ocenio je da se epidemiološka situacija u tom gradu polako stabilizuje i da prelazi iz nepovoljne u nestabilnu.

- Ne možemo reći da smo završili sa virusom. Imali smo negativan trend od polovine jula do početka avgusta, ali se situacija sada normalizuje. Imamo manji broj pregleda i svaki dan imamo veći broj otpusta nego prijema, što znači da dolazi do relaksacije pritiska na zdravstveni sitem – kaže Vučević.

Dodaje da nije realno da bazeni ostanu otvoreni, mada Štrand funkcioniše jer ima kapacitete i infrastrukturu da primi veći broj ljudi.

Obilaznica najvažniji infrastrukturni projekat

Kada je reč o infrastrukturnim projektima u Novom Sadu, Vučević kaže da se svakodnevno otvaraju nova gradilišta, a da ona koja već postoje uveliko rade.

- Grad je sada najraskopaniji posle izbora, a ključni projekat nam je obilaznica sa mostom oko Novog Sada koja će rasteretiti zapadni ulazno-izlazni pravac i kojom će grad dobiti četvrti most. Ovo je kapitalan projekat, proglašen je za projekat od nacionalnog značaja i u rangu je sa auto-putem Miloš Veliki, kao i sa Moravskim i Fruškogorskim koridorom – kaže gradonačelnik Novog Sada.

Podseća da se gradi i brza pruga Beograd-Novi Sad, kojom će se od grada do grada stizati za pola sata.

- To je fantastičan projekat! Biće prijemčivije ići vozom nego kolima, a najmodernijom prugom se stiže za čas. Naša dva najveća grada će kroz ovaj projekat biti nikad bliže jedan drugom i očekujem da pruga bude gotova na jesen sledeće godine – kaže Vučević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.