PREMIJERKA OTKRILA: Pregovaramo da dobijemo vakcinu među prvih 20 zemalja u svetu
Ana Brnabić, Foto: EPA-EFE/KOČA SULEJMANOVIĆ

O VAKCINI

PREMIJERKA OTKRILA: Pregovaramo da dobijemo vakcinu među prvih 20 zemalja u svetu

Tokom gostovanja na TV Prva, Brnabić nije mogla da kaže s kim tačno Srbija pregovara, sve "dok stručne službe ne izadju s tim"

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija radi na tome da medju prvih 20 zemalja u svetu dobije vakcinu za korona virus i da o tome pregovara sa "raznim kompanijama i partnerima".

Tokom gostovanja na TV Prva, Brnabić nije mogla da kaže s kim tačno Srbija pregovara, sve "dok stručne službe ne izađu s tim".

"Čim se završe sve faze testiranja, koliko brzo to bilo, da budemo medju prvima", rekla je Brnabić i naglasila važnost bezbednosti vakcine, što stručnjaci iz Srbije nadgledaju.

Brnabić je istakla da je broj novozaražnih i hospitalizovanih zbog korona virusa ohrabrujuć, da 11 uzastopnih dana opada broj osoba na bolničkom lečenju i nekoliko dana u nizu više je otpuštenih iz bolnica nego primljenih.

"To znači da su gradjani izuzetno disciplinovani, da se borimo zajedno protiv korona virusa i da mere daju razultete", naglasila je ona.

Na pitanje zbog čega se PCR testiranje ne radi u privatnim laboratorijama, Brnabić je odgovorila da zbog stepena zaraznosti virusa svaka laboratorija mora da ima posebne uslove za obradu uzoraka.

Rekla je da je većina privatnih laboratorija smeštena u stambenim zgradama, i da ne zna nijednu koja ispunjava uslove za to.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.