TO ĆE NAM OBJASNITI I HRVATSKI AMBASADOR: Vučićeve reči o STRAHU Srba diraju svako srce
Aleksandar Vučić komentariše situaciju u Hrvatskoj na pres konferenciji, Foto: Zorana Jevtić

NAD SRBIMA U HRVATSKOJ VLADA STRAH

TO ĆE NAM OBJASNITI I HRVATSKI AMBASADOR: Vučićeve reči o STRAHU Srba diraju svako srce

To dovoljno govori o strahu, a to će nam objasniti i hrvatski ambasador

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da među preostalim Srbima u Hrvatskoj vlada strah da bilo šta kažu i da to čine tek kada se "spuste roletne".

On je je to rekao na konferenciji za novinare upitan da prokomentariše situaciji u Hrvatskoj, kao i to da se mnogi Srbi izjašnjavaju kao Hrvati iz straha.

Podseća da je tokom ranije posete Hrvatskoj sa tadašnjom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović imao korisne razgovore, ali da je tek u Vrginom Mostu jedna srpska familija počela da govori, "kada su se roletne spustile".

"To dovoljno govori o strahu, a to će nam objasniti i hrvatski ambasador", rekao je Vučić, osvrćući se na intervju ambasadora koji tvrdi da je situacija sa srpskom manjinom bolja u Hrvatskoj nego sa Hrvatima u Srbiji.

"Nije ono bio ni srpski automobil. Mislili su da je BG iz Bugarske, zato su uništili auto. Setili se koliko su nam muka zadali Iskrenov i Mladenov, što su nas nervirali do 96. minuta kad je Radanović dao odlučujući gol (utakmica protiv Bugarske iz 1983. godine u Splitu kada je Jugoslavija pobedila 3:2 i izborila plasman na Evropsko prvenstvo, prim. aut). Ali, da su znali da je iz Srbije oni bi stavili cveće", ironično je primetio predsednik i dodao da se tako nešto ne može dešavati u "evropskim demokratijama".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.