ZAKON O TZV. KOSOVU U PRIŠTINI JE ŠIKANIRANJE SRBA: Vučić skoro nije bio ovako oštar
Vučić poručio da je za nas užasna vest donošenje zakona o zaštiti vrednosti u Prištini, Foto: Zorana Jevtić

UŽASNO!

ZAKON O TZV. KOSOVU U PRIŠTINI JE ŠIKANIRANJE SRBA: Vučić skoro nije bio ovako oštar

a nas važno da se poštuju četiri ključne slobode - protoka ljudi, robe, usluga i kapitala

Objavljeno:

Užasna je za nas vest najavljeno donošenje zakona o zaštiti vrednosti tzv. OVK u Prištini, jer je to uvođenje verbalnog delikta, zabrana drugačijeg mišljenja i dodatno šikaniranje i maltretiranje Srba, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

On je dodao da je na to upozorio i specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka i zamolio ga da to uzme u obzir.

"Ako je suština da niko ne sme da misli svojom glavom, srpskom glavom, već da bude saglasan sa onima u Zagrebu, pa da idemo da slavimo 'Oluju', sa onim što kažu u Sarajevu, da Čopić ili Šantić ne moraju da imaju ulicu, ili sa onima u Prištini o sukobu 1999. godine... To nema nikakvog smisla", rekao je predsednik Srbije.

Dodao je da će se videti kako će Brisel da reaguje, dodajući da to pitanje ima i značajne unutrašnje konotacije u samoj Prištini.

"Ali, kada vidim da dolaze na razgovore i dobijaju podršku dela međunarodne zajednice, vidim da je smisao svega da Srbija prizna Kosovo. Onda nam to i kažite, da nećete da razgovarate i da je to smisao svega. Čekam samo da nam to u nekom momentu kažu", rekao je Vučić.

Dodao je i da je predlog Beograda, u poslednjoj rundi razgovora o ekonomiji, bio da na robi koji se uvozi na KiM piše Srbija, bez Republika Srbija, ali da ne dolazi u obzir da na robi koja stiže sa KiM piše Republika Kosovo.

"Želeli smo da razgovori budu suštinski, ne formalni, da se time rešavaju problemi, a ne da neko samo čeka da prođe vreme kako bi nam izporučio zahtev koji bismo morali da prihvatimo ili odbijemo i budemo prokazali od svih", rekao je Vučić.

Usledile su floskule i sve se pretvorilo u birokratske norme, dodao je Vučić i ponovio da Beograd želi ekonomsku saradnju, jer je za nas važno da se poštuju četiri ključne slobode - protoka ljudi, robe, usluga i kapitala.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.