OGLASILA SE POSLANICA ČIJU ZADNJICU JE U PONEDELJAK KOMENTARISALA CELA SRBIJA: Ona je rekla bukvalno SVE!
Javila se konačno, Foto: Instagram/Twitter

EVO ŠTA JE REKLA

OGLASILA SE POSLANICA ČIJU ZADNJICU JE U PONEDELJAK KOMENTARISALA CELA SRBIJA: Ona je rekla bukvalno SVE!

Ona je u svom saopštenju napisala “da im je bilo dovoljno što sam žena i što sam se pojavila u haljini”

Objavljeno: 06.08.2020. 09:16h
  • 5

Poslanica u Skupštini Srbije sa liste SPS Dijana Radović koja je postala aktuelna zbog pojavljivanja u crvenoj haljini na konstitutivnoj sednici parlamenta oglasila se ovim povodom i objasnila svoj izbor odevne kombinacije o kojoj svi pričaju.

Ona je u svom saopštenju napisala “da im je bilo dovoljno što sam žena i što sam se pojavila u haljini”.

“Nisam Čeri Kis, kurva, prostitutka, starleta, niti bilo šta od onoga kako su me prethodnih dana nazivali na društvenim mrežama, kao i u nekim medijima.
Ne bih imala problem i da kažem da jesam ali nisam! Ja sam jedna obična devojka iz unutrašnjosti, koja je nakon završenog Fakulteta političkih nauka u Beogradu, odlučila da se bavi politikom, i to u svom rodnom gradu, Priboju. Želela sam da dam doprinos svojoj lokalnoj zajednici, i pridružila se političkoj partiji za koju smatram da je najbliža mom ideološkom opredeljenju. U prethodnih 10 godina, u tome sam i uspevala. Kroz rad u lokalnom parlamentu bila sam učesnik brojnih pitanja koja su bila rešena u korist mojih sugrađana. Nastavak mog političkog delovanja bio je u Socijalističkoj omladini Srbije, gde sam kao potpredsednica, zajedno sa tim divnim mladim ljudima, uložila svoje znanje, energiju i trud, i na njihov predlog bila kandidat za narodnog poslanika.
Na osnovu rezultati koje sam ostvarila u mojoj opštinskoj organizaciji kao i u Socijalističkoj omladini Srbije, bila sam jedno od troje viskorangiranih mladih ljudi na našoj listi”, napisala je ona i dodala:

“Kao predstavnik mlade generacije i ideologije kojoj pripadam, sa osećanjem izuzetnog poštovanja i časti planirala sam aktivnost u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

foto: Printscreen/Youtube

Predstavnička, zakonodavna i nadzorna aktivnost u Narodnoj Skupštini postavlja izuzetno ozbiljne zadatke pred svakog poslanika, a posebno mladog čoveka.

Poštovanje različitosti i učešće u dijalozima kroz tela Narodne Skupštine kao i pri zasedanju u plenumima daju mogućnost individualnog pečata i moja priprema da budem korektan narodni poslanik kao i ushićenje da uđem u tokove parlamentarne diplomatije motivisali su moje planove. Značajni orijentiri kao što su verifikacija mandata narodnog poslanika, početak mog rada, ideje i predlozi za koje ću se zalagati bili su mi daleko primarniji od mog izgleda i izbora haljine, koju su mnogi stavili u prvi plan”, istakla je.

Prema njenim rečima ona se se već na prvoj sednici sasvim neočekivano našla u centru dešavanja.

“Komentari koji su se pojavili na društvenim mrežama kao i u medijima, vezani za moj izgled ispunjeni suprotnim sadržajem od etičkih načela kojima se rukovodim i u skladu sa kojima se ponašam trideset godina. A sve zbog jedne crvene haljine. Ne mislim da je bila prekratka, ne mislim da je bila preuska. Ali je bilo dovoljno što sam žena i što sam se pojavila u haljini, čija je dužina ispod kolena, i da pretrpim najogavnije uvrede upućene od osoba koje su verovatno dale sebi zapravo da mogu da vredjaju žene jer je to normalno.
Nije normalno i nikada neće biti. Ovo je moj početak, koji nije lak. Ali neće me slomiti i obeshrabriti da se borim za prava i bolji položaj svih žena, i onih čijim su me imenima nazivali”, rekla je Radovićeva.

Bonus video:

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media