ANA BRNABIĆ: Čak 94 % privrednika ne očekuje smanjenje zaposlenih
Ana Brnabić, Foto: Printskrin

nove vesti

ANA BRNABIĆ: Čak 94 % privrednika ne očekuje smanjenje zaposlenih

- Trudimo se da budemo fleksibilni i izađemo u susret i zaposlenima i poslodavcima. Nastavićemo komunikaciju sa privredom i poslovnim asocijacijama”

Objavljeno:

U drugom kvartalu 2020. godine 72 odsto anketiranih firmi ostavrilo je povećan ili isti obim investicija, gotovo 56 odsto planira investicije u trećem kvartalu, a čak 65 odsto planira veći obim investicija u trećem kvartalu ove godine u odnosu na drugi kvartal, kaže predsednica Vlade Ana Brnabić.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da raduje što je anketa koju je sprovela PKS o poslovnoj aktivnosti privrednih subjekata u Srbiji pokazala i da čak 94 odsto anketiranih kompanija ne očekuje smanjenje broja zaposlenih ni u trećem kavratalu.

Navela je da u tom smislu i država ima dodatne programe podrške na kojima se radi, uključujući program "Moja prva plata", dodatne prekvalifikacije, izgradnju regionalnih trenitng cenatara umesto centara za obuke, kao i prošisrenje obuhvsta reforme sezonskog zapošljavanja za koju kaže da je dala odlične rezultate u poljoprivredi.

Tako je u planu, dodaje, da reforma sozonskog zapošljavanja obuhvati ugostiteljstvo i turizam, građevinu i neke druge sektore.

- Trudimo se da budemo fleksibilni i izađemo u susret i zaposlenima i poslodavcima. Nastavićemo komunikaciju sa privredom i poslovnim asocijacijama - rekla je predsednica Vlade.

Čestitala je svim građanima i privrednicima na tome što se bore zajedno sa Vladom i što imaju veru u Srbiju, te poručila da im Vlada ostaje na usluzi.

Naglasila je i da svi treba da poštuju mere prevencije kako bismo što brže stavili situaciju pod kontorlu u vezi sa virusom korona.

- Time ćemo brže napredovati, ali to zavisi i od oporavka ekonomije EU, pre svih Nemačke i Italije - navela je Brnabić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.