VUČIĆ: Danska podržava Srbiju na putu ka EU
Aleksandar Vučić zahvalio Danskoj za podršku Srbiji, Foto: EPA-EFE/VLADIMIR STOJAKOVIC

SRBIJA IMA PODRŠKU DANSKE

VUČIĆ: Danska podržava Srbiju na putu ka EU

Predsednik Vučić i ambasador Haugor su razgovarali i o situaciji u regionu, kao i o globalnim izazovima koje je nametnula pandemija korona virusa

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Danske Andersa Kristijana Haugora i zahvalio toj zemlji za kontinuiranu podršku Srbiji u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji, izrazivši očekivanje da će naša nova Vlada pojačati napore na evropskom putu.

Predsednik Vučić je ambasadoru zahvalio na dobroj saradnji, kao i na tome što je posvećenim radom i diplomatskim iskustvom doprineo unapređenju odnosa dveju zemalja, podsetivši da je za vreme mandata ambasadora Haugora Srbiju, posle dugog niza godina, posetio šef diplomatije Danske.

Vučić je rekao da ga raduje interesovanje Danske za intenziviranje političkog dijaloga sa Srbijom, jer Srbija može mnogo da nauči od Danske, posebno u oblastima ključnim za evropske integracije, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će napredak ka EU, uz dobra ekonomska kretanja u Srbiji, doprineti većem interesovanju investitora iz Danske i tamošnjih kompanija.

Predsednik Vučić je takođe zahvalio Danskoj što je jedan od naših najznačajnijih donatora, a posebno na finansijskoj pomoći za realizaciju Regionalnog stambenog programa za izbeglice i drugih programa namenjenih izbeglicama u Srbiji.

Predsednik Vučić i ambasador Haugor su razgovarali i o situaciji u regionu, kao i o globalnim izazovima koje je nametnula pandemija korona virusa, posebno za ekonomiju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.