ANA BRNABIĆ IMA NOVO SAOPŠTENJE ZA GRAĐANE SRBIJE! Tiče se 2. talasa korone koji nam se približava
Ana Brnabić, Foto: Slobodan Miljević, Printscreen

bitno

ANA BRNABIĆ IMA NOVO SAOPŠTENJE ZA GRAĐANE SRBIJE! Tiče se 2. talasa korone koji nam se približava

Premijerka je podsetila na to da je Niš u drugom piku koronavirusa mnogo bolje prošao nego u prvom

Objavljeno: 15:01h

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je sada prelomni trenutak za izlazak Srbije iz drugog pika epidemije i da treba zadržati sadašnji nivo discipline u poštovanju mera kako bi bili spremni za drugi talas na jesen, kada se očekuje jači udar koronavirusa.

Brnabić je u izjavi novinarima u Nišu, nakon otvaranja laboratorije "Vatreno oko", istakla da država pravi plan za jesen i da će biti formiran tim stručnjaka koji će obići sve laboratorije za testiranje na korona virus kako bi se utvrdilo šta još treba nabaviti od agenasa, testova i laboratorijskog materijala, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.

"Tim Srpskog lekarskog društva i Medicinskog fakulteta obići će mikrobiološke laboratorije i proceniti gde još može da se radi testiranje na koronavirus, a dodatno će se pomoći laboratoriji u Kosovskoj Mitrovici", rekla je ona.

Premijerka je podsetila na to da je Niš u drugom piku koronavirusa mnogo bolje prošao nego u prvom, što, kako je ocenila, govori o tome da su gradjani bili disciplinovaniji i da će jesen biti spremnije dočekana.

Ona je istakla da je u drugom piku situacija bila mnogo kompleksnija u Vranju i okolini, ali da je i tamo sada mirnije, te da taj grad više nije u prvih 15 po broju zaraženih.

Brnabić je zahvalila gradjanima na disciplini i pridržavanju mera i poručila im da nastave da se tako ponašaju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.