PRIHVATILI SMO DA SUŠTINSKI UČESTVUJEMO U DIJALOGU POD POKROVITELJSTVOM EU! Vučić o odnosima s Prištinom
Aleksandar Vučić, Foto: EPA-EFE/KOČA SULEJMANOVIĆ

obraćanje

PRIHVATILI SMO DA SUŠTINSKI UČESTVUJEMO U DIJALOGU POD POKROVITELJSTVOM EU! Vučić o odnosima s Prištinom

Važno je i da se vrate raseljeni, istakao je Vučić i ukazao da je povratak interno raseljenih sa KiM najniži na svetu, svega 1,9 dosto

Objavljeno:

Politika Srbije je očuvanje mira i stabilnosti za svoje građane i ceo region i zato smo prihvatili da suštinski učestvujemo u dijalogu pod pokroviteljstvom EU, o našim odnosima sa Prištinom, kako bi se rešili viševekovni problemi, u najboljem interesu Srba i Albanaca, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

"Zato je naša deleacija koju predvodi Marko Djurić apsolutno pripremljena za razgovor o svim ekonomskim pitanjimA, interno raseljenim i nestalim osobama", rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

On je istakao da će Beograd biti spreman da preduzme korake na otvaranju naših arhiva, ali će tražiti da i tzv OVK sama otvori svoje arhive, jer je važno da porodice nestavlih dobiju zadovoljenje i pravdu.

Važno je i da se vrate raseljeni, istakao je Vučić i ukazao da je povratak interno raseljenih sa KiM najniži na svetu, svega 1,9 dosto.

Dodao je da je Beograd po pitanju ekonomije aposlutno zainetersovan za razgovor, kako bi se našao način za potpuno slobodan protok roba usluga, kapitala i ljudi.

"To Je nešto što čini napretka u 21. veku i verujem da uz njihovu volju i evropskih predstavnika", rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.