DAČIĆ: Priština iza naših leđa nastavlja lobiranje
Ivica Dačić, Foto: Printscreen/Prva

POZNATO JE TO SRBIJI!

DAČIĆ: Priština iza naših leđa nastavlja lobiranje

Dačić navodi da je Beograd zadovoljan što su nastavljeni razgovori i da je dobro je što postoji dijalog.

Objavljeno:

Priština iza leđa Srbije nastavlja da lobira za nezavisnost takozvanog Kosova i da razrađuje mogućnosti za učlanjenje u međunarodne organizacije, kaže prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić kaže da je to poznato Srbiji, a veruje i međunarodnoj zajednici.

"Tako su nedavno podneli i zahtev u međunarodnoj organizaciji kao što je Euroimaž pri Savetu Evrope, tražili su tu takođe članstvo", rekao je Dačić na TV Pink.

Naveo je da ovde nije reč o tome da li se mi sada inatimo sa Prištinom pa ne želimo da budu članovi međunarodnih organziacija, nego da Priština želi da pokaže da su oni ravnopravni sa Srbijom i da time stvore jednu osnovu za svoje dalje korake za učvršćenje nezavisnosti.

Napomenuo je da Beograd ne veruje ništa Priština jer, kaže, sve što je radila zasnovano je na lažima, na koje međunarodna zajednica ćuti.

"Nisam čuo neku negativnu rekaciju. Zamislite da je sada neka zemlja povukla priznanje, da li bi ćutala međunarodna zajednica? Verovatno bi nas svi osuđivali zbog toga. Oni smatraju da to Priština ima pravo, a da mi nemamo pravo da se borimo za interese države", rekao je Dačić.

Ukoliko, kaže, zaista dođe do zateva Prištine za učlanjenje u međunarodne organizacije ili do nekog priznanja takozvanog Kosova, Beograd će svakako nastaviti svoju akciju za povlačenje priznaja.

"To je nešto što je omogućili da se pitanje KiM ponovo vrati na sto", kaže Dačić.

Dačić navodi da je Beograd zadovoljan što su nastavljeni razgovori i da je dobro je što postoji dijalog.

"Ali, kao što je i predsednik Vučić rekao, mi moramo da vidimo prvo da li smo u nekoj fazi implemetacije onog što smo već potpisali ili sada pričamo o nečem sasvim novom o čemu uošte nismo ni razgovarali", kaže Dačić.

Poručio je da je Beograd spreman za razgovore, ali i da je spreman da najoštrije brani nacionalne i državne interese.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.