OVO JE NEVIĐENA PROVOKACIJA! Dačić zagrmeo posle sramnog zahteva Hrvatske
Ivica Dačić, Foto: Printskrin/RTS

ODREAGOVAO JE!

OVO JE NEVIĐENA PROVOKACIJA! Dačić zagrmeo posle sramnog zahteva Hrvatske

Dačič kaže da se Crna Gora osetila prozvanom povodom njegovog negodovanje što će predstavnik Crne Gore biti na proslavi Oluje

Objavljeno:

Hrvatska traži da na proslavi Oluje prisustvuje Srbin, jer bi im tako bilo malo lakše na savesti, kaže prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i poručuje da je takav zahtev za učešće na proslavi etničkog čišćenja Srba "neviđena politička provokacija".

On je na TV Pink rekao da Hrvatska ne traži da se na proslavi godišnjice Oluje pojavi predstavnik Srbije, nego Srbin, i to Srbin iz Hrvatske.

Naveo je da je u Hrvatskoj pre rata živelo 560.000 Srba, a sada ih je ostalo 180.000.

"Oni su izvršili etničko čišćenje sopstvene države i izvršili su ono što je bio cilj svih pokreta na kraju i ustaškog pokreta", rekao je Dačić.

Dačič kaže da se Crna Gora osetila prozvanom povodom njegovog negodovanje što će predstavnik Crne Gore biti na proslavi Oluje.

"Siguran sam da nikoga u Srbiji nije zabolelo mnogo kad je Albanija priznala takozvano Kosovo, ali mislim da je svakog Srbina zabolelo kad je Crna Gora to učinila", kaže Dačić.

Hrvatski premijer i predsednik HDZ Andrej Plenković juče je rekao da bi bilo "jako dobro i korisno" kada bi na obeležavanje godišnjice hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja" u Kninu došao i potpredsednik vlade iz redova Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Boris Milošević i dodao da se razgovara o mogućnosti da ove godine predstavnici vlade obeleže i srpska stradanja.

Upitan o intervjuu Dragan Djilasa hrvatskom Večernjem listu u kome je, kako su naveli pojedini mediji u Srbiji, negativno pričao o Srbiji i Aleksandru Vučiću i zamolio Hrvate za oprost i pomirenje, Dačić kaže da se nekadašnji Dijlasov predsednik Boris Tadić više puta izvinio svima redom.

"Ne znam ko se izvinio srpskom narodu", upitao je Dačić i naveo da su ga oduvek najviše nervirali oni koji "pljuju" svoju zemlju u inostranstvu, bez ozbira da li su u vlasti ili u opoziciji.

Ocenio je da su navodi Djilasa aposlutno neprihvatljivi, posebno imajući u vidu odnose sa Hrvatskom i dodao da je apsolutno neprhvatljivo i neprimereno loše pričati za svoju zemlju i političke protivnike u inostranstvu.

Povodom navoda Djilasa da je nosio crni flor za Sarajevo, Dačić je rekao da će i on nositi crni flor za Sarajevo kako bismo videli gde je 150.000 Srba koji su ziveli u Sarajevu pre početka rata.

"Valjda je trebalo da nose crni flor zbog toga, ali zato tako i prrolaze na izborima. Ne znam gde je nosio crni flor, verovatno oko očiju", rekao je Dačić.

Kaže da nije primetio u dosadašnjem političkom delovanju Djilasa toliko ozbira prema nekome, i naveo da je Đilas bio "veoma oštar u primeni vlasti" kada je bio gradonačelnik Beograda u slučaju Roma ispod mosta i nekih demonstracija u Beogradu kojima se protivio.

"Đjilas nema svoju politiku, on ima politiku 'šta je rekao Vučić, ako je to rekao Vučić, ja ću sada da kažem nešto drugo, Vučić nikad nije u pravu" rekao je Dačić.

Zato, kaže, tom delu opozicije treba politička nestabilnost i "gluposti" poput pejntbola koji su najavili sipred parlamenta na dan konstitutivne sednice.

"Ako je to vrhunac političkog aktivizma, onda ja ne znam dokle je došla naša višestranačka demokratija svih ovih godina", navodi Dačić i poručuje da vlast koja ima Djilasa kao opoziciju ne treba da brine za svoju budućnost.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.