Dačić o rehabilitaciji Stepinca: Ako EU ovo prećuti, sledeći je pomilovanje Hitlera!
Foto: Fonet

srpsko-hrvatsko pitanje

Dačić o rehabilitaciji Stepinca: Ako EU ovo prećuti, sledeći je pomilovanje Hitlera!

Ministar spoljnih poslova u tehničkoj Vladi Ivica Dačić izjavio je da je odluka o poništenju presude ratnom zločincu Stepincu u stvari rehabilitacija fašističke ustaške NDH‎.
Objavljeno: 16:24h

- Rehabilitacija fašizma u EU je nešto što je objašnjivo, ali to je već problem EU. Mi ćemo o ovome obavestiti i EU i Izrael. Između ostalog, Izrael mora da zna da se poništavaju presude između ostalog i za one koji su blagosiljali Jasenovac.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

I ako je to Evropa 21 veka, onda je cela ta Evropa krenula pogrešnim putem... Ja mislim da nije... Mislim da je Hrvatska ekstrem i mislim da u Evropi niko ne gleda blagonaklono na tako nešto- rekao je Dačić u izjavi za N1.

foto: AP

- To nije samo srpsko-hrvatsko pitanje, ovo je svetski i evropski problem, jer UN i EU zabranjuju restauraciju fašizma i fašisoidnih ideologija. Stepinčeve reči na Uskrs 1941. godine da je “NDH stvorena Božijom milošću, mudrim i požrtvovanim radom Poglavnika (Pavelića) i ustaškog pokreta, te voljom naših saveznika (Hitlera i Musolinija)”, kao i da je “NDH najznamenitiji događaj u životu hrvatskog naroda”, najbolje govore i o Stepincu i o onima koji ga rehabilituju - naveo je Dačić.

Da li je to moguće u Evropskoj uniji, koja je stvorena na pobedi nad fašizmom, pita se Dačić i dodaje:

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.