Vučić: Na Kosovo su STIGLI HAMERI, POTVRĐENO JE!
Foto: EPA_EFE/ANDREJ CUKIĆ

PREDSEDNIK IMA STAV

Vučić: Na Kosovo su STIGLI HAMERI, POTVRĐENO JE!

"Stigli su im 'hameri' 20. jula, zar mislite da Srbija nije istog sekunda to znala. Amerikanci, Turci, Nemci brinu o svom čedu i to je u redu, ali vrlo teško će im Nemci isporučiti tenkove 'Leopard", rekao je Vučić

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas navode iz Prištine da su kosovskim bezbednosnim snagama isporučena laka oklopna vozila "hamer" iz SAD.

On je kazao da su u pitanju "lepa vozila" ali nije hteo da ih poredi sa kako je rekao, "velikanima sa pogonom 6x6 ili 8x8".

"Stigli su im 'hameri' 20. jula, zar mislite da Srbija nije istog sekunda to znala. Amerikanci, Turci, Nemci brinu o svom čedu i to je u redu, ali vrlo teško će im Nemci isporučiti tenkove 'Leopard", rekao je Vučić na pitanja novinara posle obilaska pripadnika 15. tenkovskog bataljona Vojske Srbije u Sremskoj Mitrovici.

Ocenio je da Srbija ne može da prati donacije i poklone koje neki u regionu dobijaju od SAD i Nemačke u vidu naoružanja i vojne opreme, ali i najavio da će država uskoro poslati kompaniji Jugoimport SDPR "do sada najveću narudžbinu" za nabavku novih oklopnih vozila Lazar i Miloš i samohodnih haubica Nora.

"Neverovatno koliko svi u regionu nalaze novca za kupovinu oružja iako im raste javni dug. Mi ćemo kao vojno neutralna zemlja, ulagati značajna, do sada najveća sredstva u našu odbrambenu industriju i verujem da ćemo uvek moći da garantujemo mir, sigurnost i stabilnost ne ulazeći ni u kakvu trku u naoružanju", rekao je predsednik Srbije. ; Najavio je da će do kraja godine u naoružanje biti uvedeno i 12 PVO sistema Pasars-16 koji, po njegovim rečima, predstavljaju "vrlo efikasno orudje".

"Po tenkovima smo ubedljivo najsnažniji u regionu, postoje stvari u raketnoj artiljeriji gde smo izuzetno snažni. Značajno smo ojačali RV i PVO, to je 20 prema 1 u odnosu na ono što smi imali pre sedam ili 10 godina, ali još nije dovoljno snažno. Razvijaćemo i bombardersku i lovačku avijaciju ali i najsavremenija orudja PVO", naveo je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.