VUČIĆ URUČIO ZNAČAJNU DONACIJI REPUBLICI SRPSKOJ: Ponosan sam na to što možemo učiniti za narod (FOTO) (VIDEO)
Vučić stigao u Banjaluku, Foto: Printscreen / Instagram/Budućnost Srbije

ZNAČAJNA POSETA

VUČIĆ URUČIO ZNAČAJNU DONACIJI REPUBLICI SRPSKOJ: Ponosan sam na to što možemo učiniti za narod (FOTO) (VIDEO)

Za 11.15 u Vladi Republike Srpske zakazan je sastanak Vučića sa Dodikom i Cvijanović

Objavljeno: 11:40h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u jednodnevnu posetu Banjaluci, gde je institucijama u Republici Srpskoj uručio pomoć vrednu gotovo 2,7 miliona evra.

Vučića je na aerodromu dočekao srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik, kao i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Vučić će prvo u 10 sati obići Univerzitetski klinički centar i uručiti donaciju Republike Srbije – 15 sanitetskih vozila, vrednosti skoro 750.000 evra, a zatim ce obići radove na izgradnji višenamenskog objekta u naselju Petričevac, u kojem je planirano da budu smešteni vrtić, Dom zdravlja i mesna zajednica, čija se izgradnja finansira sredstvima Republike Srbije.

Za 11.15 u Vladi Republike Srpske zakazan je sastanak Vučića sa Dodikom i Cvijanović, a posle sastanka i izjave za medije.

Posetu Banjaluci, predsednik Srbije završiće obilaskom radova na izgradnji Srpsko-ruskog hrama.

Srbija pomaže RS i sa milion evra Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci za rekonstrukciju jednog paviljona.

Takođe, za nekoliko manjih opština u RS, Srbija će izdvojiti 540.000 evra za vrtiće, škole, domove zdravlja, a za Duhovni centar u Petrovcu 400.000 evra.

11.25 - Zvaničnici Srbije i Republike Srpske stigli su sedište Vlade RS gde će se obaviti i zvanični deo razgovora.

11.00 U toku je obilazak višenamenskog objekta u naselju Petrićevac u Banjaluci, u okviru kog će se nalaziti vrtić, dom zdravlja i mesna zajednica, za čiju izgradnju je Srbija izdvojila 800.000 evra.

10.45 Obraćanje novinarima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u izjavi novinarima da je važno sačuvati mir i stabilnost u regionu, te da će to biti politika Srbije.

Vučić je, u izjavi novinarima u Banjaluci upitan i za izjave o povezivanju statusa RS i KiM, da svi zajedno, Srbi, Bošnjaci, Hrvati i drugi moraju zajedno da sačuvaju mir.

- Šta god da mislim o nekom drugom, bilo kom političaru, moramo biti svesni da nam odlaze ljudi sa svih prostora jer nisu sigurni da imaju izvesnu i dobru budućnost, plaše se onoga što bi u budućnosti moglo da se desi - ukazao je on.

10.33 Aleksandar Vučić i Milorad Dodik su nakon obraćanja podelili ključeve sanitetskih vozila predsednicima Domova zdravlja.

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik su nakon obraćanja podelili ključeve sanitetskih vozila predsednicima Domova zdravlja.Među njima su Istočni Stari Grad, Teslić, Čajniče, Hoča, Kalinovink, Bileće, Gacko, Graiška, Kozarska Dubica.

10.22 Predsednik Republike Srbije istakao da je posebno ponosan što je danas u Republici Srpskoj.

- Pitala me je Željka da li sam video baku koja je mahala zastavom i koja je pokazala koliko voli naše jedinstvo. Zato ovo nije za nas pitanje poklona, već deo naše obaveze i odgovornosti, jer Srbija mora da brine o Srpskoj - istakao je predsednik.

foto: Printscreen/TV Pink

10.20 Pristutnima se obratio i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i istakao da je Srbija uvek bila tu za Republiku Srpsku!

- Hvala vam predsedniče za ovu pomoć i sve što radite za nas, radujem se što ste ovde. Zahvaljujem se zdravstvenim radnicima za sav napor koji ulažete prethodnih meseci. 15 vozila ne znači da će to dobiti samo Domovi zdravlja, to je velika stvar i želim da vam se zahvalim. RS i Srbija su prirodno naslonjene jedna na drugu. Radujem se što ćemo danas razgovarati - rekao je Dodik.

foto: Printscreen/TV Pink

10.15 Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović obratila se prisutnima i zahvalila se Srbiji na pomoći.

- Početak posete počinje upravo ovde da bismo pokazali da pošptujemo napore naših zdravstvenih radnika i sve što je Srbija uradila za nas prethodnih godina. Ovaj poklon koji dobijamo danas ovde je realna podrška koja godinama donosi i predtavlja zadovoljstvo i čast za naš narod. Predsednik Vučić je naš dragi gost i osećamo sigurnost. Hvala što ste danas ovde i pomažete RS, znači nam mnogo vaše prisustvo - rekla je Cvijanović.

foto: Printscreen/TV Pink

10.10 Usledilo je intioniranje himni dve države.

9.35 Predsednik Srbije sleteo je na banjalučki aerodrom nešto pre 10 časova.

Predsednik Vučić stigao je ispred Univerzitetskog kliničkog centar u Banjaluci zajedno sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i srpskim članom predsedništva BIH Miloradom Dodikom.

Oni su pogledali sanitetska vozila sa vredom opremom koje je Srbija donirala, a zatim se Vučić zahvalio lekarima koji su ga dočekali ispred kliničkog centra.

foto: Printscreen

Vučić će nakon obraćanja obići radove na izgradnji višenamenskog objekta, u kojem je planirano da budu smešteni vrtić, Dom zdravlja i mesna zajednica. Nakon toga, uslediće sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Posetu Banjaluci, predsednik Srbije završiće obilaskom radova na izgradnji Srpsko-ruskog hrama.

Oprema koju je Srbija donirala

1. 15 sanitetskih vozila - vrednost okvirno 750.000 evra /1.5 miliona konvertibilnih maraka

2. Studentski centar Nikola Tesla Banja Luka - 1 milion evra / 2 miliona maraka za rekonstrukciju paviljona 3

3. Za nekoliko manjih opština 540.000 evra / milion i 80 hiljada maraka za vrtiće, škole, domove zdravlja (Mrkonjić, Šipovo, Ribnik, Jezero)

4. Duhovni centar u Petrovcu - 400.000 evra / 800.000 maraka.

Inače, Srbija pomaže RS i sa milion evra Studentskom centru Nikola Tesla u Banjaluci za rekonstrukciju jednog paviljona.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.