Šokirao Srbiju, a i vas će: Muftija priznao šta sve poseduje i kako živi! (FOTO)
Foto: Maja Mojsovski

da li mu verujete?

Šokirao Srbiju, a i vas će: Muftija priznao šta sve poseduje i kako živi! (FOTO)

Muamer Zukorlić otvoreno govorio o svojoj imovini
Objavljeno: 15:50h

- Ne smeta mi da pričaju da je pola grada moje i da sam bogat čovek, ali ja od imovine imam samo stan. Ne znam ni kolika mi je plata, kaže Muamer Zukorlić, bivši muftija Islamske zajednice u Srbije i novi poslanik, čije je postavljenje za predsednika Odbora za obrazovanje u Skupštini izazvalo buru u stručnoj javnosti.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Samo mesec dana nakon što je stupio na poslaničku funkciju, Zukorlić je prekršio Zakon - nije prijavio imovinu. I bio je zatečen kada su ga pitali zašto to nije učinio.

- Nisam ni znao za to. Moraću verovatno da platim kaznu od 50.000 dinara. U imovinskoj karti svakako neće biti ništa posebno, jer imam samo stan od 79 kvadrata. Ja nisam čak ni vlasnik Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, iako svi pričaju da je to muftijin univerzitet. Meni to ne smeta, čak se ponosim time. Ipak, ja sam samo osnivač, a Univerzitet je zadužbina - navodi Zukorlić.

Sve Zukorlićeve žene: Koliko hanuma ima muftija, a koliko džipova i fakulteta? (FOTO)

foto: Fonet

Sve bahanalije novopazarskog Don Orljeona: Novac, žene, moć muftije Zukorlića! (FOTO)

Iako tvrdi da u njegovoj imovinskoj karti nema "bog zna šta", svakako je zanimljivo da je Srbija verovatno dobila novog rekordera po broju funkcija.

Bivši muftija ima ih čak sedam - on je poslanik, predsednik Odbora za obrazovanje, član Saveta Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, član Naučnog veća Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru, generalni sekretar Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti, predsednik Skupštine Svjetskog bošnjačkog kongresa i član Vrhovnog vijeća Muslimanske lige - Rabita u Meki, u Saudijskoj Arabiji.

- Sve te funkcije su neplaćene. Plaćeni su mi samo putni troškovi - ističe on.

- Sada ću živeti od poslaničke plate i još ne znam kolika će mi biti. Nisam stigao ni da odem u banku. Dao sam nalog da mi se radni odnos prebaci u Skupštinu Srbije - navodi bivši muftija.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.