SNS otvorio izložbu medijskih naslova i poziva: Procenite ima li cenzure? (FOTO)
Foto: N1 printscreen

zanimljivo štivo

SNS otvorio izložbu medijskih naslova i poziva: Procenite ima li cenzure? (FOTO)

Izloženo je oko 2.500 primeraka naslovnih strana, izveštaja, vesti, komentara u medijima
Objavljeno: 09:50h

"Necenzurisane laži", izložba koju je priredila Služba za informisanje Srpske napredne stranke, otvorena je u beogradskoj galeriji "Progres". Povod za izložbu je, tvrde organizatori, aktuelna medijska scena u kojoj se mediji "grčevito trude da prvog čoveka Vlade Srbije predstave kao cenzora".

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Svečanom otvaranju prisustvovali su ministri u tehničkoj Vladi, kao i brojni fukcioneri SNS-a.

foto: N1 printscreen

"Necenzurisane laži", izložba o medijskim sadržajima u Srbiji od 2014. do 2016. godine, izloženo je oko 2.500 primeraka naslovnih strana, izveštaja, vesti, komentara u medijima, a na osnovu čega bi - tvrde organizatori - građani u Srbiji trebalo da procene da li u Srbiji ima cenzure.

- Osnovni zadatak dela medija, koji sinhronizovano deluju citirajući jedni druge, postao je da Aleksandra Vučića predstave domaćoj i stranoj javnosti kao brutalnog cenzora, koji ukida emisije, obara portale i smenjuje urednike i novinare, zabranjuje tekstove - smatra Vladanka Malović, Služba za informisanje SNS.

foto: N1 printscreen

Da li je u medijima u Srbiji cenzuira ili su na delu "necenzurisane laži" - Beograđani će moći da procene u narednih mesec dana, ukoliko posete galeriju Progres, nakon čega ova izložba kreće na turneju po Srbiji.

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.