Zorana Mihajlović sa sastala sa ambasadorkom Kine Čen Bo: Istakle su da je 1 tema od presudnog značaja
Ekonomija trpi velike posledice, Foto: Pritnscreen

NE TRPI SAMO ZDRAVSTVO

Zorana Mihajlović sa sastala sa ambasadorkom Kine Čen Bo: Istakle su da je 1 tema od presudnog značaja

Na sastanku je bilo reči o projektima izgradnje brze pruge od Beograda do Budimpešte, nastavku izgradnje auto-puta Preljina-Požega i obilaznice oko Beograda

Objavljeno:

Realizacija zajedničkih infrastrukturnih projekata i aktuelna epidemiološka situacija bile su teme razgovora ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i ambasadorke Kine u Srbiji Čen Bo, saopštilo je danas Ministarstvo.

Mihajlović je istakla da, pored zdravstvenog sistema, posledice trpi i ekonomija, te ukazala na važnost održavanja dinamike svih infrastrukturnih projekata.

Pored očuvanja zdravlja naših građana, važno je da se ne stane sa realizacijom infrastrukturnih projekata koje zajedno radimo. Ekonomija trpi ozbiljne posledice, a građevinarstvo će umnogome doprineti opstanku i privrednom razvoju naše zemlje u ovom za sve teškom vremenu", rekla je ona i zahvalila Kini na podršci.

Na sastanku je bilo reči o projektima izgradnje brze pruge od Beograda do Budimpešte, nastavku izgradnje auto-puta Preljina-Požega i obilaznice oko Beograda.

Razgovaralo se i o zaključivanju komercijalnog ugovora za projekat izgradnje Fruškogorskog koridora, kao i o projektu modernizacije pruge Beograd-Niš i Niš-Preševo.

Kineska ambasadorka saglasila se sa potpredsednicom Mihajlović da svi koji mogu treba da rade i zahvalila na pomoći da se 167 kineskih radnika angažovanih na pomenutim projektima vrati u Srbiju, dok se očekuje dolazak još njih sto, navodi se u saopštenju ministarstva.

Bonus video:

( Espreso.co.rs / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.