Dačić: Rusija je protiv toga da neko preuzima monopol nad rešenjem pitanja Kosova
Rusija protv monopola nad Kosovom, Foto: Promo

PREDLOZI ZA TRAJNO REŠENJE

Dačić: Rusija je protiv toga da neko preuzima monopol nad rešenjem pitanja Kosova

Ocenio je da je čudno što je pred razgovore u Beloj kući objavljeno da je protiv Hašima Tačija podneta optužnica koja je sada na razmatranju

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov prilikom posete Beogradu nije preneo poruku da srpska delegacija ne treba da ide na sastanak u Vašington, ali i da je Rusija protiv toga da neko preuzima monopol nad rešenjem pitanja Kosova.

"Oni su protiv toga da neko preuzima monopol, da se pitanje Kosova reši u Beloj kući, to i Amerika shvata. Nije rekao da se ne ide u Vašington", kazao je Dačić u gostovanju na televiziji Hepi i dodao da je Lavrov "samo preneo njihova saznanja o tome šta sa raznih strana spremaju kao varijante ili predloge za neko trajno rešenje".

Rusija, kako je naveo, nije oduševljena što se dijalog odvija u Briselu, ali poštuju rezoluciju Generalne skupštine UN kojom je to odlučeno.

"Oni bi učestvovali u pregovorima ako se uopšte raspravlja o tome da se širi krug pregovarača", dodao je Dačić.

Ocenio je da je čudno što je pred razgovore u Beloj kući objavljeno da je protiv Hašima Tačija podneta optužnica koja je sada na razmatranju.

Bonus video:

( Espreso.co.rs / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.