Srbija šalje još policije i vojske na granice sa Makedonijom i Bugarskom
Foto: Dado Đilas

Zaoštravanje

Srbija šalje još policije i vojske na granice sa Makedonijom i Bugarskom

Vlada Republike Srbije usvojila je na sinoćnoj sednici Odluku o obrazovanju policijskih i vojnih snaga za izvršavanje zajedničkih zadataka
Objavljeno: 08:40h

Zadatak policijskih i vojnih snaga biće da spreči ilegalni ulazak migranata iz pravca Bugarske i Makedonije, kao i privođenje krijumčara ljudima koji taj ilegalni posao obavljaju na teritoriji Srbije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Hrvati podižu ogradu od dva metra na granici sa Srbijom!

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da će mešoviti timovi Vojske Srbije i policije patrolirati na graničnim prelazima sa Bugarskom i Makedonijom, kako bi zaustavili one koji pokušavaju ilegalno da uđu u zemlju.

foto: Fonet

- Sada je reč o ljudima iz zemalja koji nisu ratom ugrožene. Preko 80 odsto su Avganistanci i Pakistanci, a Evropa je dala jasan stav da takvi ljudi azil neće dobijati. Oni nemaju nameru da zatraže azil u Srbiji. Naš posao je da zaštitimo državnu granicu od ilegalnih ulazaka - rekao je Stefanović RTS, ali "iz bezbednostnih razloga" nije želeo da govori o broju pripadnika bezbednosti na granicama.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.