PROFESOR DR DARKO TRIFUNOVIĆ: Evo kako huligani na protestima komuniciraju prilikom pravljenja nereda
Darko Trifunović o protestima, Foto: Printscreen

o protestima

PROFESOR DR DARKO TRIFUNOVIĆ: Evo kako huligani na protestima komuniciraju prilikom pravljenja nereda

"Upravo nivo konsipartivnosti u organizaciji svega, odsustvo hapšenja kolovođa pre nereda ukazuje da su koordinatori koristili znakove i simbole a ne uobičajenu komunikaciju"- zaključio je Trifunović

Objavljeno:

Profesor dr Darko Trifunović, direktor Instituta za nacionalnu bezbednost, gostujući na Kurir televiziji objasnio je kako huligani na protestima komuniciraju između sebe.

"Očigledno su među demonstratima bili prisutni određeni unapred dogovoreni signali za pozicioniranje i usmeravanje nereda", rekao je prof. dr Trifunović, a onda detaljno pojasnio:

"Koriste sleng iz 'Counter strike' video igrice, sa kojom su mladi jako dobro upoznati i znaju da to znači da se snage kanališu ka poziciji B. Ovo je još jedan znak kako su manevrisali demonstranti, jedan od vidova komunikacije po fala ga strategiji. Osmišljavanje znakova za signalizaciju je karakteristika vojnog delovanja, u pogledu grupisanja i prepoznavanja snaga u određenom prostoru".

Na kraju je Darko Trifunović zaključio:

"Upravo nivo konsipartivnosti u organizaciji svega, odsustvo hapšenja kolovođa pre nereda ukazuje da su koordinatori koristili znakove i simbole a ne uobičajenu komunikaciju".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.