Vučić: Srbi ne putujte u Tursku! Mi nećemo biti parking za Avganistance!
Foto: Fonet

NEĆE DOZVOLITI NAPADE

Vučić: Srbi ne putujte u Tursku! Mi nećemo biti parking za Avganistance!

Predsednik Vlade rekao je da država neće dozvoliti nijedan napad na muslimansko stanovništvo u Srbiji, kao ni propagiranje mržnje ni verbalno nasilje
Objavljeno: 11:57h

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija želi da Turska prevlada probleme, uspostavi demokratski poredak, mir i stabilnost jer je to od značaja za Tursku, Bliski istok, Evropu i Srbiju.

Da li ste znali da smo nekad imali smrtnu kaznu? Ovo su Srbi i Jugosloveni koji su pogubljeni! (FOTO)

- Uvereni smo da će Turska kao velika zemlja imati snage da se tako ponaša u budućnosti i provede u delo volju turskog naroda - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Vučić je pozvao građane Srbije da ne putuju u Tursku, jer situacija nije jasna i država ne može da garantuje bezbednost.

On je dodao da je jedan avion danas otišao u Antaliju po turiste iz Srbije, a da će sutra jedan erbas biti poslat u Istanbul po srpske državaljne.

Predsednik Vlade rekao je da država neće dozvoliti nijedan napad na muslimansko stanovništvo u Srbiji, kao ni propagiranje mržnje ni verbalno nasilje.

foto: Fonet

- Neka niko ne pomisli da sa tim može da se igra - rekao je Vučić koji je jutros i noćas razgovarao sa ambasadorom Turske u Beogradu Mehmetom Bozajem povodom pokušaja vojnog udara u toj zemlji.

O događajima u Turskoj bilo je reči i na jutrošnjoj sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Srbije.

Biro za koordinaciju službi bezbednosti predložio je danas predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću formiranje zajedničkih vojno-policijskih timova koji će kontrolisati granicu Srbije sa Bugarskom i Makedonijom i sprečiti nelegalni prelazak migranata i kriminalno ponašanje krijumčara ljudi - izjavio je premijer Aleksandar Vučić.

foto: Beta

- Srbija ne može da bude parking za Avganistance i Pakistance koje niko ne želi ni da vidi, a kamoli da primi u svoju zemlju - rekao je Vučić.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.