VUČIĆ: U Pariz putujem ujutru, ne plašim se protesta
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, Foto: Nemanja Nikolić

IMAO JE PORUKU I ZA OPOZICIJU

VUČIĆ: U Pariz putujem ujutru, ne plašim se protesta

Vučić je uputio molbu građanima, ali i političarima koji pozivaju na okupljanje u jeku pandemije virusa korona, da budu odgovorni i razmišljaju o životu svojih komšija i bližnjih

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će umesto večeras u Pariz na sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom otputovati sutra, a noć će, kako kaže, provesti u zgradi Predsedništva, kako bi pokazao onima koji su najavili proteste za popodne da ih se ne plaši.

Vučić je uputio molbu građanima, ali i političarima koji pozivaju na okupljanje u jeku pandemije virusa korona, da budu odgovorni i razmišljaju o životu svojih komšija i bližnjih.

"Ja pozivam ljude da ne izlaze na demonstracije, ne zato što ih se plašim, ja ću biti ovde, putovaću ujutru u Pariz umesto večeras, biću manje odmoran za razgovore sa Makronom, samo da bih vam pokazao da se nimalo ne plašim nikoga i ničega, jer sam odabran od naroda i znam koliku podršku imam za odgovornu politiku i za politiku uspeha pristojne, moderne i normalne Srbije", poručio je Vučić.

Istakao je da će u Pariz i Brisel otić ne da bilo šta izda, kako su mu sinoć na protestu uzvikivali, već da se bori za Srbiju, KiM, naš narod i interese naše zemlje.

"To je moj posao i moja politika i to ću da radim, jer neću dozvoliti bilo kome ko sebe naziva ekstremistima, ljotićevcima i ostalima da nam drže patriotske pridike i lekcije", rekao je Vučić.

Ponovio je da sinoćni protesti nisu imali nikakve veze sa koronom i najavljenim merama, te podsetio kako su brzo našli rešenje kada su se stuudenti požalili da žele da ostanu u domovima.

Još jednom je uputio molbu građanima da se ne okupljaju danas, jer je, ističe, danas drugi najgori dan od početka epidemije u našoj zemlji, jer je broj zaraženih 357 lica, 11 preminulih i 118 ljudi na respiratorima.

"Taj broj se svakog dana drastično uvećava, Beograd je najveći problem, molim da se ponašaju odgovorno", rekao je Vučić i poručio da će država dozvoliti okupljanja, ali ukoliko su bez nasilja i napada na policiju.

Poručio je političarima koji pozivaju na protest da ako misle da će na taj na silu da postignu rezultate jer, kako kaže, Srbija više nije zemlja koju će "uzdrmati" do temalja grupe ekstremista i nekoliko spoljnih službi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.