DA SAM MOGAO DA ODLUČUJEM SAM ZATVORIO BIH BEOGRAD I UVEO SEDMODNEVNI POLICIJSKI ČAS! Vučić se ponovo oglasio
Aleksandar Vučić, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

nedisciplinovani

DA SAM MOGAO DA ODLUČUJEM SAM ZATVORIO BIH BEOGRAD I UVEO SEDMODNEVNI POLICIJSKI ČAS! Vučić se ponovo oglasio

Ukoliko ove mere ne budu dale rezultate, uvodiće se nove

Objavljeno:

Policija će u saradnji sa sanitarnom inspekcijom ponovo kontrolisati da li zaraženi pacijenti bez simptoma korone koji se leče u kućnim uslovima poštuju meru samoizolaciju", rekao je juče ministar zdravlja Zlatibor Lončar, najavljujući tako vraćanje karantina za određeni broj građana.

Za sada ne bi trebalo dodatno da se skraćuje radno vreme ugostiteljskih objekata niti će se oni zatvarati. Ipak, ukoliko broj zaraženih i preminulih nastave da rastu u Beogradu, već od vikenda mogli bismo se ponovo suočiti sa policijskim časom.

- Mada ugostitelji u prestonici maltene bez izuzetka poštuju odluku o zatvaranju u 23 časa, poslednjih dana, a posebno tokom vikenda, primećeno je da veliki broj mladih ljudi nakon provoda u gradu do tog vremena automobilima odlazi do drugih mesta i tamo nastavlja provod do zore. To ne samo da je izuzetno opasno zbog vožnje pod dejstvom alkohola već je i idealan rasadnik za koronu i način da se ona iz Beograda raseje po Srbiji. Zbog toga se najozbiljnije razmišlja o zatvaranju Beograda od 23 časa do šest ujutru, odnosno o policijskom času u tom periodu. Procena je da bi time bili spaseni mnogi životi i zbog korone i zbog saobraćajnih nesreća - objašnjava za Srpski telegraf član gradskog kriznog štaba, dodajući da najveći broj mladih iz Beograda noćni provod nastavlja u Smederevu, Pančevu, Inđiji, Novom Sadu...

Da se o ovome i te kako razmišlja, svedoči i ono što je pre nekoliko dana najavio predsednik Aleksandar Vučić, saopštavajući mere za Beograd, poput obaveznog nošenja maski i skraćenja rada ugostitelja.

Korona u Srbiji

- Ukoliko ove mere ne budu dale rezultate, uvodiće se nove. Da sam mogao da odlučujem sam, zatvorio bih Beograd i uveo sedmodnevni policijski čas - istakao je šef države, pojašnjavajući da bi u toj situaciji stručni tim odlučio da li bi se zatvorilo 10 ili svih 17 beogradskih opština.

Slične izjave prethodnih dana davali su i epidemiolozi, a profesor Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike, za naš list je u nedelju rekao da će podržati sve nove mere koje epidemiolozi budu predložili u cilju zaustavljanja širenja KOVID-19.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.