LEPE REČI: Dačić zahvalio Indoneziji na humanitarnoj pomoći Srbiji
Ivica Dačić, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ DJORDJE SAVIC

bilateralna saradnja

LEPE REČI: Dačić zahvalio Indoneziji na humanitarnoj pomoći Srbiji

Ministar Dačić je izrazio zadovoljstvo visokim stepenom razumevanja Srbije i Indonezije o ključnim pitanjima za dve zemlje.

Objavljeno: 15:49h

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu ministra pravde i ljudskih pravaIndonezije Jasona Laolija i zahvalio na humanitarnoj pomoći Indonezije namenjenoj suočavanju sa posledicama širenja zarazne bolesti kovid-19.

Dačić je posebno zahvalio na paketu medicinske opreme koju je ministar Laoli uručio Srbiji, u ime Vlade Indonezije.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je istakao da je zajednička solidarnost zemalja važan i neophodan preduslov u prevazilaženju posledica ove globalne zdravstvene situacije.

Ministar Dačić je istakao da su odnosi Srbije i Indonezije, koji su uspostavljeni pre 66 godina, tradicionalno prijateljski i da dijalog na visokom nivou doprinosi njihovom daljem učvršćivanju.

Izrazio je očekivanje da ćemo u narednom periodu postići još bolje rezultate, posebno u oblasti ekonomske, parlamentarne, obrazovne, naučno-kulturne i sportske saradnje.

Ministar Dačić je izrazio zadovoljstvo visokim stepenom razumevanja Srbije i Indonezije o ključnim pitanjima za dve zemlje.

Posebno je istakao zahvalnost Indoneziji na principijelnom i nedvosmislenom stavu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova, kao i na kontinuiranoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Potvrđena je obostrana spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga na visokom nivou, a ministar Dačić je izrazio nadu da će ministar spoljnih poslova Indonezije u narednom periodu posetiti Srbiju.

Ministar Laoli, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Srbiji, zahvalio je Dačiću na prijemu i potvrdio interes Indonezije za dalje jačanje tradicionalno prijateljskih odnosa sa Srbijom.

Izrazio je uverenje da će njegova poseta doprineti da bilateralni odnosi Srbije i Indonezije u narednom periodu budu podignuti na još viši nivo, pri čemu je posebno istakao važnost jačanja ekonomske saradnje, kao i redovnog političkog dijaloga.

Zahvalio je na odličnoj saradnji u multilateralnoj oblasti, a posebno na podršci Srbije kandidaturi Indonezije za nestalnog člana SB UN 2019-2020. godine.

Još jednom je potvrdio principijelnu poziciju Indonezije po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.