PONOS SRBIJE U BATAJNICI: Vojska je sada mnogostruko snažnija nego ranije, rekao Vučić
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, Foto: TANJUG PRINTSCREEN

VOJNA MOĆ

PONOS SRBIJE U BATAJNICI: Vojska je sada mnogostruko snažnija nego ranije, rekao Vučić

Vučić je istakao da šest novih bespilotnih letelica, koje su kupljene u Kini, imaju veliki domet i mogu da gađaju ciljeve sa udaljenosti od oko 9.000 kilometara, i da na 250 kilometara snimanju teren, položaje neprijateljskih jedinica i položaje od interesa sa Srbiju

Objavljeno:

Vojska Srbije danas je mnogostruko snažnija nego ranije, poručio je predsednik Aleksandar Vučić i istakao da sada počinjemo da se merimo sa snažnijim zemaljama, čemu govore u prilog i nove bespilotne letelice.

Vučić je istakao da šest novih bespilotnih letelica, koje su kupljene u Kini, imaju veliki domet i mogu da gađaju ciljeve sa udaljenosti od oko 9.000 kilometara, i da na 250 kilometara snimanju teren, položaje neprijateljskih jedinica i položaje od interesa sa Srbiju.

"To postaje savremeni način ratovanja. Mi nismo imali šansu da se merimo sa ozbiljnijim zemljama, a sada to počinjemo. Uvodimo tehnologije koje nismo imali", podvukao je Vučić na batajničkom aerodromu.

Istakao je da je važno i to što je dogovoren transfer tehnologija sa kineskim partnerima, što znači da se Pegaz uvodi u sistem Vojske Srbije.

"Vojska Srbije danas je mnogostukro snažnija nego ranije", naveo je predsednik.

Dodao je da na šest letelica ukupno ima 18 raketa.

"To je za sada, a kupićemo još, jer nisu skupe. Ovo je najbolje oružje", rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.