KORONA BUKNULA I IZ "DŽAKOVA"! U Vladi i ministarstvima proveravaju zdravlje, a ovo su novi pooštreni propisi
Prati se stanje u Vladi i ministarstvima, Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

mere predostrožnosti

KORONA BUKNULA I IZ "DŽAKOVA"! U Vladi i ministarstvima proveravaju zdravlje, a ovo su novi pooštreni propisi

Na ulazu u državne institucije vrši se dezinfekcija svih koji dolaze. Takođe, ko od posetilaca nije poneo masku, dobiće je pre nego što uđe u Skupštinu Srbije, Predsedništvo, Vladu...

Objavljeno: 08:22h

Epidemiološka situacija sa virusom korona se u Srbiji pogoršala. U proteklo vreme neke od ličnosti na našoj političkoj sceni poput Maje Gojković zaraženi su virusom korona. Vlada Srbije je tim povodom pooštrila epidemiološke propise kako bi zaštitila svoje zaposlene a Večernje Novosti pišu o tome kakvo je stanje i u ministarstvima.

Stanje predsednice Skupštine Srbije Maja Gojković, koja je zbog zapaljenja pluća uzrokovanog virusom korona smeštena u Kliničko-bolnički centar Bežanijska kosa, stabilno je, nezvanično je potvrđeno "Novostima".

Ona je, kao i ministar odbrane Aleksandar Vulin, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, imala pozitivan test na virus korona. U bolnici je još i Đurić, ali on ima slabije simptome.

Ministar rada i socijalne politike Zoran Đorđević rekao je u nedelju da se testirao u petak i da nije zaražen.

Maske na ulazu

Na ulazu u državne institucije vrši se dezinfekcija svih koji dolaze. Takođe, ko od posetilaca nije poneo masku, dobiće je pre nego što uđe u Skupštinu Srbije, Predsedništvo, Vladu...

Negativan sam. Ono što je bitno jeste da i dalje šaljemo apel svima da slušaju struku, Ministarstvo zdravlja i da je vrlo bitno da se pridržavamo svih mera, da držimo socijalnu distancu. To je jedini način da pobedimo ovu bolest - rekao je Đorđević.

U društvu zaraženih, u izbornoj noći, u štabu Srpske napredne stranke prilikom proslave pobede na izborima, bio je i poslanik Pokreta Snaga Srbije Dragomir Karić. I on se, kako je ispričao za Novosti, testirao ubrzo posle okupljanja.

- Bio sam sa njima, ali sam se testirao i u redu sam - rekao je Karić, za "Novosti".

Prema saznanjima Novosti, mnogi koji su u izbornoj večeri bili u SNS su se testirali, ali i oni koji su sa zaraženim funkcionerima bili na drugim mestima.

Kako su Novosti objavile, zaraženih ima i u redovima Republičke izborne komisije, ali i među službenicima koji su primali i obrađivali materijale sa biračkih mesta. Oni su primali džakove koji su dolazili sa mesta za glasanje širom Srbije, proveravali zapisnike, pa se veruje da su se zarazili u direktnom kontaktu sa ljudima koji su donosili materijal.

U Vladi Srbije su na snazi epidemiološke mere. Svim kabinetima je sugerisano da i dalje održavaju onlajn sastanke, a ne uživo, ukoliko to baš nije potrebno. Takođe, obavezna je i distanca i podizanje barijera između zaposlenih, ukoliko to prostor gde rade zahteva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.