RAT U DS: deo okupljen oko Lutovca smenio sekretara Jaića! SEDNICE ODRŽANE U RAZLIČITIM GRADOVIMA!
Demokratska stranka, Foto: ds.org.rs

POLITIČKI RAT

RAT U DS: deo okupljen oko Lutovca smenio sekretara Jaića! SEDNICE ODRŽANE U RAZLIČITIM GRADOVIMA!

DVE SEDNICE U DVA RAZLIČITA GRADA!

Objavljeno: 14:07h

Rat u Demokratskoj stranci ne jenjava. Dok su demokrate nastavak sednice Glavnog odbora zakazali za danas u podne u Šabačkom pozorištu, drugi, pobunjeni deo najavio je skup ispred Doma omladine u Beogradu. Sednice su u toku, a Demokratska stranka je na svojoj Tviter stranici objavila da je smenjen dosadašnji sekretar stranke Goran Jaić.

Kako se navodi u objavi stoji da je svih 196 članova koji prisustvuju sednici glasali su za Jaićevu smenu.

Da se drama u najstarijoj stranci u Srbiji nije završila na poslednjoj sednici GO kada je došlo do verbalnih okršaja, guranja i onesvešćivanja jedne članice, pokazuju i današnja dva paralelna događaja zakazana u isto vreme, ali na različitom mestu.

Demokrate su počele sednicu u Šapcu, a kako navode na svojoj Tviter stranici na njoj prisustvuje 196 članova.

- Svoje prisustvo na sednici verifikovalo je 196 članova Glavnog odbora i taj stranački organ može punovažno da odlučuje - objavili su iz Demokratske stranke.

Na toj sednici članovi GO biraće novog sekretara stranke, a kandidat je Dušan Dinčić, član Statutarne komisije koji nije pod suspenzijom. Takođe, biće izabran i zamenik predsednika stranke, a na tu poziciju je predložena Dragana Rakić.

Sa druge strane u prestonici pobunjeni deo demokrata održava svoju sednicu.

Narodni poslanik i član DS-a Balša Božović je najavio da će na nju doći osnivači Demokratske stranke, ministri iz Vlade Zorana Đinđića, "izvorne demokrate", kao i većina članova GO.

Njome predsedava i okupljenima se obratila Vida Ognjenović, predsednica njihovog organizacionog odbora za izbornu skupštinu, na kojoj planiraju da u avgustu izglasaju novo rukovodstvo stranke.

Spekuliše se da bi trebalo i da se raspravlja o velikom ujedinjenju Demokratske stranke sa Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića.

Podsećamo, sednica Glavnog odbora je prekinuta posle usvajanja izveštaja o radu predsednika stranke jer je, kako kažu, manja grupa članova Glavnog odbora, zajedno sa drugim licima koja uopšte nisu članovi tog organa onemogućila rad i poručuju da će biti nastavljena u najkraćem roku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.