SRBIJA ULAŽE NOVAC ZA RAZVOJ VAKCINE: Poznato koliko novca ćemo dati protiv korone!
Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

potvrđeno

SRBIJA ULAŽE NOVAC ZA RAZVOJ VAKCINE: Poznato koliko novca ćemo dati protiv korone!

"Posmatrajući stanje širom sveta, vidimo da ova pandemija nažalost nije blizu kraja, te je od ključnog značaja da ostanemo fokusirani i posvećeni", rekla je Joksimović.

Objavljeno:

Vlada Srbije saopštila je danas da će donirati dodatnih 100.000 evra za istraživanje i razvoj vakcine protiv korona virusa, na zajednički poziv predsednika Evropske komisije Ursule fon der Lajen i organizacije Global citizen.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović najavila je donaciju na današnjem video samitu pod nazivom "Globalni cilj: Ujedinjeni za našu budućnost", koji je inicirala predsednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Joksimović je na samitu navela da dodatnu pomoć od 100.000 evra Vlada Srbije najavljuje nepuna dva meseca od medjunarodne donatorske konferencije koja je održana 4. maja, kada je Srbija donirala dva miliona evra za razvoj vakcine protiv tog virusa.

"U prethodnom periodu smo mnogo radili na oporavku naših privreda i na tome da osiguramo bezbednost naših gradjana. Posmatrajući stanje širom sveta, vidimo da ova pandemija nažalost nije blizu kraja, te je od ključnog značaja da ostanemo fokusirani i posvećeni", rekla je Joksimović.

Prema njenim rečima, napori poput globalne kampanje "Ujedinjeni za našu budućnost" kojoj se Srbija pridružila, podsećaju da Srbije nije sama i da su u toj borbi "zajedno jači", dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.