OGLASIO SE O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE! Vučić u Briselu sa predsednikom Evropskog saveta
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

ZANIMLJIV SUSRET

OGLASIO SE O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE! Vučić u Briselu sa predsednikom Evropskog saveta

Vučić je istakao da je interes Srbije ubrzanje EU integracija

Objavljeno: 18:35h

Predsednik Srbije Aleksandara Vučić sastao se danas posle podne u Briselu i sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Tim sastankom, predsednik Srbije završava posetu Briselu, gde je imao razgovore sa zvaničnicima EU, posle kojih je izrazio uverenje da će se na kraju mandata nove vlade, 2024. godine, završiti pristupni pregovori Srbije i EU, te da je realno da Srbija postane članica Unije do 2026.

"Neću da pričam detalje, ali zadovoljan sam kroz koje smo sve detalje prošli, u razgovoru sa Der Lajen, uveren da sa optimizom ulazimo u novu fazu odnosa EU i Srbije", naglasio je Vučić posle razgovora sa funkcionerima EU i primetio da se u Briselu za sva ta pitanja stvara pozitivna klima.

foto: EPA-EFE/Olivier Matthys / POOL

Vučić je istakao da je interes Srbije ubrzanje EU integracija.

Dodao je i da uskoro očekuje i nastavak dijaloga Beograda i Prištine, a pre toga i Samit, na kojem će biti predstavnici najvećih evropskih zemalja, koji će se ticati nastavka dijaloga, ali upravo i daljeg ubrzavanja EU puta Srbije.

Predsednik je naveo i da će na sastanku sa Šarlom Mišelom razgovarati i o 10,5 milijardi koje je Unija oprededila za Zapadni Balkan.

Tokom dana, Vučić je u sedištu Evropske komisije u Briselu razgovarao sa predsednicom EK Ursulom fon der Lajen, evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheijem i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.