NAJBOLJE DA BUDEMO SUZDRŽANI, MOŽE DA BUDE OPASNO! Vučić komentarisao optužnice protiv kosovskih zvaničnika
predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Foto: preentscren

ocenio

NAJBOLJE DA BUDEMO SUZDRŽANI, MOŽE DA BUDE OPASNO! Vučić komentarisao optužnice protiv kosovskih zvaničnika

- Imamo nekoliko stvari o kojima moramo da vodimo računa, rekao je Vučić

Objavljeno:

- Za Srbiju je najvažnije da bude uzdržana, rekao je danas u Briselu predsednik Srbije Aleksandar Vučić u prvom komentaru o optužnici protiv kosovskih zvaničnika za ratne zločine, preneo je Radio Slobodna Evropa.

"Vi ste primetili da dva dana zvanični Beograd ćuti od kad smo obavešteni o postojanju i dalje nepotvrđene optužnice.

Imamo nekoliko stvari o kojima moramo da vodimo računa. Taj Specijalni sud sa specijalnim odeljenjima je formiran po kosovskim zakonima. To nas, ukoliko smo pametni, ograničava u reakcijama u startu", rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa evropskim zvaničnicima.

Podsetio je na optužnice za ratne zločine na Kosovu koje je podigla Srbija i dodao da to sve donosi problem kako za Srbe na Kosovu, tako eventualno i za dve opštine na jugu Srbije, gde većinski živi albansko stanovništvo.

"Znamo da su se desili strašni zločini nad Srbima. Dobro je da postoji pravda i u tom smislu je to u redu i dobra vest, ali u svemu drugom moramo da pokažemo uzdržanost da dobro razumemo da tom uzdržanošću štitimo srpski narod na Kosovu od bilo kakvog nasilja, incidenata, napada i svega drugog", kazao je Vučić.

"Treba da pronalazimo u različitim sferama društvenog života kompromis sa Albancima", poručio je predsednik Srbije nakon sastanka sa predsednicom Evropske komisije Ursulom van der Lajen i evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/FoNet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.