VUČIĆ JE OPTIMISTA: Očekujem da će Srbija 2026. godine postati članica Evropske unije
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

DIJALOG U BRISELU

VUČIĆ JE OPTIMISTA: Očekujem da će Srbija 2026. godine postati članica Evropske unije

Suština je pitanje kako da Srbija ubrza svoj EU put

Objavljeno: 12:57h

Interes Srbije je ubrzanje EU integracija i o tome sam razgovarao sa Ursulom fon der Lajen u veoma dobrom i detaljnom razgovoru o svim pitanjima, preneo je danas predsednik Aleksandar Vučić posle razgovora sa zvaničnicima EU u Briselu.

Uskoro očekujemo i nastavak dijaloga Beograda i Prištine, a pre toga nas očekuje Samit, na kojem će biti predstavnici najvećih evropskih zemalja, koji će se ticati nastavka dijaloga, ali i daljeg ubrzavanja EU puta Srbij, kazao je on.

"Suština je pitanje kako da Srbija ubrza svoj EU put i kako da dobije garanciju za članstvo, kad ispuni ono što se od nje traži, pre svega po pitanju različitih reformi, da može da dobije zeleno svetlo za EU", rekao je Vučić.

Kako je rekao, današnji razgovori u Briselu bili su veoma važni.

"I u skladu sa onim što sam rekao odmah po okonačanju izbornog procesa, jedna od sustinskih stvari u našoj politici u narednom periodu mora da bude ubrzanje evropskog puta Srbije. O tome sam sat vremena razgovarao sa Ursulom fon der Lajen, iako sastanci uvek traju oko pola sata, i hvala joj na tome", rekao je Vučić.

- Verujem da ulazimo u novu fazu odnosa sa Evropskom unijom (EU), i verujem da do 2024. godine i kraja mandata nove vlade završavamo sva poglavlja, i da članica Unije postajemo 2026. godine. Neću da pričam detalje, ali zadovoljan sam kroz koje smo sve detalje prošli, u razgovoru sa Der Lajen, uveren da sa optimizom ulazimo u novu fazu odnosa EU i Srbije - naglasio je Vučić posle razgovora sa funkcionerima EU i primetio da se u Briselu za sva ta pitanja stvara pozitivna klima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.