OGLASIO SE I SEM FABRICI! Rekao je nešto o postupku predsednika Srbije Aleksandra Vučića
Fabrici je rekao da je fokus pažnje EU ostao na Srbiji, Foto: Beta/Milan Obradović

POZITIVAN SIGNAL

OGLASIO SE I SEM FABRICI! Rekao je nešto o postupku predsednika Srbije Aleksandra Vučića

On je dodao da je EU dijalog Beograda i Prištine stavila u centar spoljno-političke pažnje, podsetivši da je Miroslav Lajčak, prvom prilikom, čim je moglo da se putuje, otišao u Prištinu, a zatim i u Beograd

Objavljeno: 10:56h

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici rekao je danas da poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Briselu predstavlja pozitivan signal sa obe strane, navodeći da postoji potreba da se razgovara sa Srbijom više nego ikad, uključujući i dijalog Beograda i Prištine.

Fabrici je rekao da je fokus pažnje EU ostao na Srbiji i da to nije ništa novo, dodajući da je jako važno što je Vučić otišao u Brisel samo nekoliko dana posle izbora.

To je jak signal Srbije i EU da se nastave razgovori. Srbija je zemlja u pristupanju, imamo stalne razgovore i spremni smo da se oni nastave i da pričamo o svemu - rekao je Fabrici.

On je dodao da je EU dijalog Beograda i Prištine stavila u centar spoljno-političke pažnje, podsetivši da je Miroslav Lajčak, prvom prilikom, čim je moglo da se putuje, otišao u Prištinu, a zatim i u Beograd.

I mi smo spremni da nastavimo dijalog - poručio je Fabrici.

On nije želeo da komentariše optužnice protiv čelnika na Kosovu, ali je naveo da oni podržavaju rad specijalnog tužilaštva.

Kada je reč o izborima u Srbiji, Fabrici je kazao da su izbori važan trenutak u životu jedne demokratske zemlje, te dodao da su ovi održani u posebnim uslovima kovida-19.

Zaključio je da su izbori održani u teškoj situaciji zbog virusa, da je ODHIR primetio određene manjkavosti, a u smislu pregovora sa Prištinom, zbog izbornih rezultata je pozicija predsednika i vladajuće koalicije jača nego ikad.

Bonus video:

( Espreso.co.rs / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.