PRIČAĆE SE O EVROPSKOM PUTU SRBIJE! Vučić se u Briselu sastao sa Ursulom fon der Lajen
Sastanak Vučića i Ursule fon der Lajen, Foto: Emilija Jovanovic

SASTANAK U BRISELU

PRIČAĆE SE O EVROPSKOM PUTU SRBIJE! Vučić se u Briselu sastao sa Ursulom fon der Lajen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je zvaničnu posetu Briselu sastankom sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

Objavljeno:

Fon der Lajen je pred sastanak sa srpskim predsednikom koji je počeo oko 9 časova u sedištu Evropske komisije u Briselu ocenila da je to će biti važna prilika da se razgovara o reformama na EU putu i dugoročnom oporavku regiona.

Očekuje se da će teme razgovora predsednka Vučića i predsednice fon der Lajen biti podrška Evropske komisije Srbiji na putu evrointegracija i u borbi proti posledica COVID19, izveštaj o napretku koji Komisija sprema za jesen za Srbiju i sve zemlje u procesu pristupnjanja kao i evropski ekonomsko investicion paket za region.

Nakon sastanka sa predsednicom Evropske komisije, predsednik Srbije će se u istoj zgradi sastati i sa komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem.

Tokom popodneva Aleksandar Vučić razgovaraće i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom sa kojim se sasto i početkom nedelje u Beogradu.

Svoju posetu Briselu predsednik Srbije završiće oko 16 časova sastankom sa predsednikom Evropskog saveta Šarl Mišelom.

Bonus video:

( Espreso.co.rs / Agencije )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.