OGLASIO SE POVERENIK SNS ZA ŠABAC! Ima najnovije informacije
Boban Birmančević, Foto: Filip Plavčić

istupio

OGLASIO SE POVERENIK SNS ZA ŠABAC! Ima najnovije informacije

Birmančević je precizirao da Pavlović po prijemu izbornog materijala sa biračkih mesta u Šapcu nije utvrdio rezultate izbora u roku od 24 časa

Objavljeno:

Poverenik SNS za Šabac Boban Birmančević podneo je danas Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu krivičnu prijavu protiv predsednika Gradske izborne komisije Budimira Pavlovića zbog teže povrede prava građana da budu blagovremeno i istinito obavešteni o rezultatima glasanja za odbornike skupštine grada, saopštio je Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac.

Birmančević je precizirao da Pavlović po prijemu izbornog materijala sa biračkih mesta u Šapcu nije utvrdio rezultate izbora u roku od 24 časa, čime je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja iz člana 359 stav 1 krivičnog zakonika.

"U ovom gradu građani vrlo dobro znaju ko je Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka. Zato je za nas glasalo više od 30000 građana. Šapčani takođe znaju i ko su Dušan Petrović i Nebojša Zelenović i njihova lopovska družina. Zato su i izgubili izbore, ocenio je Birmančević i podsetio da je predsednika GIK-a imenovala upravo Zelenovićeva gradska vlast.

Birmančević je na konferenciji za novinare, a kako se navodi u saopštenju SNS, podsetio da je u kontroli izbornog procesa učestvovalo više od 2000 članova biračkih odbora, ali i akreditovanih posmatrača, kao i predstavnika stranih ambasada, te navodi da niko nije imao nijednu primedbu na tok izbora Naglasio je da je u zapisnicima sa 100 biračkih mesta na samo tri mesta konstatovano da je bilo primedbi.

"Ironija je u tome, da je samo jednu primedbu podneo član biračkog odbora iz Zelenovićeve stranke, a posebno je zanimljivo da je u samom izbornom danu, sada već bivši gradonačelnik, Nebojša Zelenović iz sata u sat saopštavao kako izbori protiču u najboljem redu i bez nepravilnosti", naveo je Birmančević.

Kazao je i da su se problemi pojavili tek kad je Zelenović video rezultate i shvatio da je izgubio vlast u Šapcu, te dodao da će Srpska napredna stranka svim pravnim sredstvima braniti izbornu volju građana.

"Šapčani su nam ukazali poverenje. Nećemo ih izneveriti", poručio je Birmančević na konferenciji za novinare.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.