VUČIĆ SE U AVIONU SPREMAO ZA SASTANAK SA PUTINOM: Ovaj detalj na slici niko nije primetio, a jako je važan (FOTO)
Vučić je nakon tog sastanka, koji je, kako je Lavrov rekao, upriličen zbog predstojećeg sastanka predstavnika Beograda i Prištrine u Beloj kući, Foto: Printscreen

poseta

VUČIĆ SE U AVIONU SPREMAO ZA SASTANAK SA PUTINOM: Ovaj detalj na slici niko nije primetio, a jako je važan (FOTO)

Važnost susreta "jedan na jedan" srpskog i ruskog lidera jasno je najavljena tokom prošlonedeljne posete ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je jutros u dvodnevnu posetu Moskvi. On se za oko sat i po sastaje s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Vučića je su na aedromu u Moskvi sačekali zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško i ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

On bi trebalo, kako saznaje B92.net, za sat i po da se sretne oči u oči s ruskim predsednikom, odnosno u 14.30.

Važnost susreta "jedan na jedan" srpskog i ruskog lidera jasno je najavljena tokom prošlonedeljne posete ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova. Vučić je nakon tog sastanka, koji je, kako je Lavrov rekao, upriličen zbog predstojećeg sastanka predstavnika Beograda i Prištrine u Beloj kući, izjavio da je od ruskog šefa diplomatije "dobio određene ocene koje su ga kao predsednika dodatno zabrinule, a tiču se različitih planova i ideja po pitanju rešavanja kosovske krize.

foto: Printscreen

"Ne želimo da svi budu konsultovani, pitani, a da Rusiju niko ništa ne pita. Rusija je uvek podržavala Srbiju, u skladu sa odlukama Generalne skupštine UN da se dijalog vodi pod okriljem EU", rekao je Vučić i najavio da će će sa ruskim predsednikom Putinom razmeniti ocene, iskustva i saznanja o događajima i odnosima na međunarodnoj sceni.

Vučić prethodno je na svom Instagram profilu "buducnostsrbijeva" objavio fotografiju iz aviona tokom puta za Moskvu: "Pripreme pred važan sastanak", napisao je on ispod fotografije iz aviona.

Vučić će sutra prisustvovati Vojnoj paradi povodom obeležavanja 75-godišnjice pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, navedeno je u saopštenju.

Svi su na slikama obratili pažnju na detalj iza leve ruke predsednika. jasno da je sa sobom nosi dezinfekciona sredstva i masku, odnosno da se na ispravan način štiti od koronavirusa.

foto: Printscreen

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.